Κόσμος

Εστιατόριο στην πόλη Κραματόρσκ της Ουκρανίας βομβαρδίστηκε – Αναφορές για θύματα

Σήμερα, ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία έγινε στόχος μιας επίθεσης με πυραύλους, δημιουργώντας ανησυχίες για τον αριθμό των θυμάτων.

Ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι δύο πύραυλοι χτύπησαν το Κραματόρσκ, με ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης να είναι ειδικότερα το επίκεντρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άμαχοι. Ο αριθμός των τραυματιών και των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος αυτή τη στιγμή.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), που βρίσκεται στον τόπο της επίθεσης, ανέφερε ότι έξω από το εστιατόριο “Ria Pizza” είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ ασθενοφόρα, ο δήμαρχος της πόλης, αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν σπεύσει στο σημείο.

Ένας 32χρονος σεφ με το όνομα Ρουσλάν, που κατάφερε να επιβιώσει από το κατεστραμμένο εστιατόριο, δήλωσε ότι ήταν “τυχερός” καθώς δείχνοντας προς τον ουρανό ανέφερε ότι υπήρχαν πολλοί πελάτες μέσα στο εστιατόριο κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μια νεαρή κοπέλα αφηγήθηκε ότι ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός της εργαζόταν στην κουζίνα του εστιατορίου και δυστυχώς δεν έχει ανασυρθεί ακόμη από τα ερείπια.

Πριν την ρωσική εισβολή, ο πληθυσμός του Κραματόρσκ ήταν περίπου 150.000 κάτοικοι. Αυτή τη στιγμή, είναι η μοναδική μεγάλη πόλη στην ανατολική Ουκρανία που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.


free photo pexels