«Μεγάλη ικανοποίηση από την ένταξη πολλών έργων στο Ειδικό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου»

Στη σύντομη τοποθέτησή του στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, με θέμα την ένταξη των έργων στα Ειδικά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ο Νίκος Συρμαλένιος είπε:

«Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση που σήμερα εντάσσονται στα Ειδικά Προγράμματα εκατοντάδες έργα και μάλιστα με προϋπολογισμό 179 εκατομμύρια, πολύ μεγαλύτερο από τον αρχικό που ήταν 50 εκατ.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν συνεργασίας όλων, κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και βεβαίως οι επιλογές της κυβέρνησης έγιναν με αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.

Γι΄ αυτό δεν έχει κανένα νόημα η όποια προσπάθεια οικειοποίησης αυτών των επιλογών, γιατί ακριβώς αυτό που έχει σημασία είναι η υλοποίηση των έργων, που θα φέρουν μεγάλο όφελος στις τοπικές κοινωνίες των νησιών.

Είναι επίσης σημαντικό ότι, από τα 57 έργα που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα ν. Αιγαίου, τα 41 αφορούν τις Κυκλάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα έργα της Δωδεκανήσου είναι ήσσονος σημασίας.

Επίσης, βλέπουμε ότι εντάχθηκε μεγάλος αριθμός έργων από τις προτάσεις των Δήμων, ενώ και πολλά θα ενταχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ελάχιστα έργα απορρίφθηκαν και αυτά, όπως π.χ. το έργο των βιολογικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Μήλου που παρουσίαζε μεγάλες τεχνικές ελλείψεις.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι, με βάση τις πολιτικές συνοχής, θα πρέπει να πετύχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην μειωθούν λόγω Brexit τα κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου και, επίσης, να διεκδικήσουμε για το Ν. Αιγαίο αύξηση της χρηματοδότησης, γιατί το ΑΕΠ της Περιφέρειας έχει μετρηθεί το 2008 και επίσης δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες που αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να κρίνεται το σύνολο των νησιών με βάση την ανάπτυξη ορισμένων τουριστικά ανεπτυγμένων».

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “«Μεγάλη ικανοποίηση από την ένταξη πολλών έργων στο Ειδικό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo