ΑΝΔΡΟΣ Αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο διεκδικεί ο Δήμος Άνδρου

Την απόφαση να ζητήσει την επανασύσταση του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη…
Από τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Άνδρου στο υπουργείο Ναυτιλίας, με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χριστόπουλο
Bookmark and Share
Πριν την εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Άνδρου είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χριστόπουλο, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το Λιμενικό Ταμείο, αλλά και τα έργα που εκκρεμούν στα λιμάνια του νησιού μας και στην λιμενική ζώνη.

Όπως επισημαίνεται, είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για το νησί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος, και η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο ήταν ομόφωνη. Ταυτόχρονα ο δήμαρχος, ζήτησε και έλαβε (επίσης ομόφωνα) την εξουσιοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες που κρίνονται ή θα κριθούν απαραίτητες για την επανασύσταση του Ταμείου.

Το αίτημα πρόκειται να κατατεθεί, μαζί με σχετική έκθεση – μελέτη σκοπιμότητας, στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών και στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Άνδρου αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας του υφιστάμενου Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, ώστε αυτή να γίνει αποτελεσματικότερη και να προχωρήσουν έργα για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες και αφορούν στην βελτίωση της λειτουργικότητας, αλλά και της εικόνας, των λιμανιών του νησιού μας.

Ο δήμαρχος τόνισε, πως μόνο η δημιουργία ανεξάρτητου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου θα λύσει πολλά από τα προβλήματα και θα επιτρέψει να «τρέχουν» γρήγορα οι διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται, η υπόθεση της επανασύστασης του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου δεν είναι εύκολη, καθώς τα εμπόδια και τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά. Είναι ένα θέμα που ζητά λύση πολλά χρόνια. Ωστόσο, τονίζεται, πως η δημιουργία του αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη του νησιού.

Newsroom Cyclades Voice

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΑΝΔΡΟΣ Αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο διεκδικεί ο Δήμος Άνδρου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo