Νέα μεγάλη τηλεφωνική απάτη – Πέντε κρούσματα στις Κυκλάδες

 

Τα κυκλώματα απάτης ζουν και βασιλεύουν. Φέρεται οτι μια δήθεν εταιρεία που διοργανώνει σεμινάρια του ΕΦΕΤ ανοίγει τα πλοκάμια της και στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες Kκυκλοφορεί μία εταιρεία και κάνει τηλέφωνα προσπαθώντας να πείσει τους τους επιχειρηματίες να παρακολουθήσουν σεμινάριο ΕΦΕΤ (Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων) μέσω Διαδικτύου – εξ αποστάσεως κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον ΕΦΕΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη σε πέντε νησιά, μεταξύ άλλων και επιχειρηματίες της Σύρου βρέθηκαν θύματα των επιτήδειων.

Την παραπάνω πληροφορία έρχεται να επιβεβαιώσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων με δελτίο τύπου.

Βάσει εγκυκλίου του ΕΦΕΤ δεν προβλέπεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατόπιν επαναλαμβανόμενων καταγγελιών, συστήνει στους επιχειρηματίες μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιρειών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς τη σχετική έγκριση από τον Ε.Φ.Ε.Τ. (άρα και χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης).

Πιο συγκεκριμένα, μη τηρώντας την διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στη σχετική εγκύκλιο ΥΑ 14708/17-08-2007, εταιρεία ενημερώνει ότι υλοποιεί εκπαίδευση εξ αποστάσεως – μέσω Διαδικτύου.

Προσοχή: ΔΕΝ προβλέπεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποβάλλει και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και εγκεκριμένους εισηγητές από το μητρώο του ΕΦΕΤ.

Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώνεται, όπως ορίζει ο ΕΦΕΤ, με την γραπτή αξιολόγηση και την έκδοση του τελικού πιστοποιητικού.

Επιλέγοντας έμπειρους εισηγητές, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διασφαλίζει την υποχρέωση ενώ ταυτόχρονα παρέχει έγκυρη, πλήρη και απαραίτητη γνώση για την συνεχή βελτίωση και προστασία της δημόσιας υγείας με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών μας.

Η πάγια θέση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για ισότιμη και ισάξια αντιμετώπιση όλων των νησιωτών είναι δεδομένη αφού προσφέρει την εν λόγω εκπαίδευση από το 2004, με ενιαία πολιτική και σε χαμηλό κόστος συμβάλλοντας δραστικά στη μείωση του κόστους συνολικά ενώ αρχικά ήταν έως και 4 φορές υψηλότερο.
cyclades24.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ Νέα μεγάλη τηλεφωνική απάτη – Πέντε κρούσματα στις Κυκλάδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo