Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για τα εκπαιδευτικά κενά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

• Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου
• Οι μαθητές των νησιών μας δεν είναι μαθητές β΄ κατηγορίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είχε αναδείξει με ψήφισμά του το Σεπτέμβριο του 2014 τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά (2014-2015) λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες των νησιών μας. Οι μηδενικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και οι ελάχιστοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που στάλθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήταν αδύνατο να καλύψουν τα εκατοντάδες κενά. Δυστυχώς, το αυτονόητο, δηλαδή η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, έχει γίνει ζητούμενο.
Σήμερα και ενώ ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς τα προβλήματα παραμένουν: Πολλοί μαθητές αναζητούν ακόμα το δάσκαλό τους, το ολοήμερο σχολείο (που αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική κατάκτηση) αποσαθρώνεται και οι υποστηρικτικές δράσεις (παράλληλη στήριξη, κ.λπ.) δεν λειτουργούν.
Επίσης, στην ειδική αγωγή τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως διογκωμένα.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΛΕΙ
Την Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου.
Οι μαθητές της περιοχής μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μαθητές β’ κατηγορίας. Έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση και στην πρόσβαση στη γνώση.
Οι κυβερνώντες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι επενδύοντας στην παιδεία απαντούν στην κρίση. Να υψώσουν «τείχος» σε αυτούς που ζητούν συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου. Με διαρκείς και συνεπείς αγώνες αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που μειώνουν το κοινωνικό κράτος και παλεύουμε για ισχυρή δημόσια εκπαίδευση γιατί οι νησιώτες μας αξίζουν περισσότερα.

Ρόδος, 18 Νοεμβρίου 2014

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για τα εκπαιδευτικά κενά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo