ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Πρόταση για τη λειτουργία της «Ημέρας του πολίτη» από την ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Φολέγανδρος 22.12.2014
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΠΡΟΣ
I. ΔΗΜΟ ΦΟΛΕΓΛΝΔΡΟΥ
2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ κ. Λ. ΑΓΑ
3. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΦΟΛΕΓΆΝΔΡΟΥ

ΘΕΜΑ: Πρόταση για τη λειτουργία της «Ημέρας του πολίτη»

Στο ΔΣ της 26.09.2014, με αριθμό πρόσκλησης 8/2014, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τον «Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΣ». Στη συζήτηση που ακολούθησε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν να θεσπιστεί από το προεδρείο του ΔΣ η «Ημέρα του πολίτη». Η πρόταση αυτή έτυχε της γενικής αποδοχής όλων των δημοτικών συμβούλων και αποφασίστηκε ότι σύντομα θα συζητηθεί ο τρόπος εφαρμογής της.
Η αντιπολίτευση, λοιπόν, θέλοντας να ολοκληρώσει την αρχική της τοποθέτηση, επαναφέρει το θέμα και καταθέτει συγκεκριμένες πλέον προτάσεις υλοποίησης για την «Ημέρα του πολίτη».
-Το προεδρείο του ΔΣ να παρίσταται σύσσωμο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και να υποδέχεται τους πολίτες που θα επιθυμούν να αναφέρουν ζητήματα. να καταθέσουν προβληματισμούς και να διατυπώσουν ερωτήματα.
– Να οριστεί ως «Ήμερα του πολίτη» η τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα. ούτως ώστε το προεδρείο του ΔΣ να έχει τη δυνατότητα να εντάξει στην πρόσκληση του ΔΣ του επόμενου μήνα τα θέματα που οι πολίτες θα έχουν προτείνει ή αναδείξει
– Προτεινόμενες ώρες για την «Ήμερα του πολίτη» από 10:30 έως 13:00 κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα.
– Αν το προεδρείο του ΔΣ θεωρήσει ότι το θέμα που αναφέρει ο πολίτης είναι πολύ σημαντικό, να του δίνεται η δυνατότητα, εάν ο ίδιος τυ επιθυμεί, για 5 λετπη τοποθέτηση επί του θέματος στην Ολομέλεια του ΔΣ. Το προεδρείο του ΔΣ θα έχει την υποχρέωση να ενημερώσει σχετικά και να προσκαλέοει τον πολίτη στο ΔΣ που θα έχει εγγράφει το θέμα του.
– Το προεδρείο του ΔΣ να έχει την υποχρέωση να κοινοποιεί απόσπασμα της απόφασής του στον πολίτη που κατέθεσε το nooc συζήτηση θέμα.
Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι στο επόμενο ΔΣ θα πρέπει να συζητήσουμε διεξοδικά και νιι αποφασίσουμε από κοινού οποιασδήποτε βελτίωση ή τροποποίηση των προτάσεων μας. ούτως ωστε με την αρχή της νέας χρονιάς και ειδικότερα την τελευταία Παρασκευή του Ιανουαρίου (30/01) να ξεκινήσει ο νέος αυτός θεσμός που όλοι είχαμε συμφωνήσει.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Πρόταση για τη λειτουργία της «Ημέρας του πολίτη» από την ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo