ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Διάπλους 2016: Στη Φολέγανδρο το μικροβιολογικό ευτυχώς άνοιξε νωρίς!

Μία ώρα πριν τα υπόλοιπα ιατρεία της Σύμπλευσης, το μικροβιολογικό ξεκίνησε να υποδέχεται τους κατοίκους στο δημοτικό σχολείο του νησιού και, όπως αποδείχθηκε, υπήρχε λόγος. Στις λίγες ώρες που διαρκεί η αιμοληψία, προσήλθαν 59 άτομα, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2015.

Στον σχεδιασμό των ιατρείων στη Φολέγανδρο είχε ληφθεί αντίστοιχη πρόνοια μεγάλης προσέλευσης και για τα υπόλοιπα ιατρεία. Ετσι, φέτος αυτά αναπτύχθηκαν όχι μόνο στο γυμνάσιο και το αγροτικό ιατρείο, αλλά και σε τρεις διαφορετικούς χώρους του δημαρχείου, ενώ οι οδοντογιατροί της Σύμπλευσης βρίσκοντάν «σπίτι τους», δηλαδή στο οδοντιατρείο του νησιού που η Σύμπλευση εξόπλισε πλήρως και προσέφερε στον περυσινό διάπλου, με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Ανδρέα Πετράκη.

Με τον τρόπο αυτό, αποφεύχθηκε το «αδιαχώρητο» και εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι κάτοικοι και ιδιαίτερα άτομα μεγάλης ηλικίας που είχαν ευκολότερη πρόσβαση και αναμονή μέχρι την ώρα της εξέτασης.

Στα ιατρεία της Σύμπλευσης προσήλθαν 184 κάτοικοι κάθε ηλικίας, στους οποίους πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες εξετάσεις 17 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Την ώρα που οι γιατροί εξέταζαν τους κατοίκους, οι υπόλοιπες δράσεις της Σύμπλευσης στη Φολέγανδρο ήταν σε εξέλιξη.

Ηδη το προηγούμενο βράδυ η παράσταση του Καραγκιόζη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είχε δώσει την απαραίτητη πρόγευση και το επόμενο πρωί πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο το εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων, με διαδραστικά παιχνίδια, χορό, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ, το οποίο παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του Δημοτικού της Κιμώλου.

Ακολούθησε αμέσως μετά η παρουσίαση και αφήγηση της Ιστορίας του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη από την εγγονή του και συγγραφέα του βιβλίου «Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό» κα. Μαρία Κοντού.

Στο τέλος, στο δημοτικό σχολείο έγινε η παράδοση του εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που δώρισε η Σύμπλευση, ενισχύοντας το έργο των εκπαιδευτικών και επενδύοντας στις επόμενες γενιές των κατοίκων του νησιού.

Νωρίς το απόγευμα, εθελοντές και φουσκωτά ήταν έτοιμα στο ντόκο, για να αναχωρήσουν προς τον επόμενο προορισμό του διάπλου.

Δείτε φωτογραφίες στο σχετικό θέμα.

http://symplefsi.org/2016/04/09/folegandros-2016-3rd-day/nggallery/page/2#gallery/8857/1110

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Διάπλους 2016: Στη Φολέγανδρο το μικροβιολογικό ευτυχώς άνοιξε νωρίς!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo