Τραγική η κατάσταση των μονάδων υγείας στις Κυκλάδες

ΣΕΤΥΝοΚ προς Κουρουμπλή: Τραγική η κατάσταση των μονάδων υγείας στις Κυκλάδες

Την τραγική κατάσταση, με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικό υλικό, στις οποίες βρίσκονται μονάδες υγείας σε νησιά των Κυκλάδων, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας το Σωματείο Εργαζομένων Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων, (Σ.Ε.Τ.Υ.Νο.Κ.). Το σωματείο ζητεί από τον υπουργό να επισκεφθεί τις υγειονομικές μονάδες των νησιών και σε συνεργασία μαζί τους το αρμόδιο υπουργείο να επιλύσει τα προβλήματα…
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και επάνδρωση του ΕΚΑΒ με διασώστες, ζητεί το ΣΕΤΥΝοΚ (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΣΕΤΥΝοΚ, που εστάλη με ημερομηνία 18 Μαΐου 2015 προν τον υπουργό Υγείας, Π.Κουρουμπλή, τον αναπλ. Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, το Γ.Γραμματέα, Σπύρο Κοκκινάκη, το διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Νίκο Καρβούνη, τους Υποδιοικητές 2ης ΔΥΠΕ, Ιωάννα Τσαπαρίκου, Χαράλαμπο Πλάτση, το διοικητή Νοσοκομείων Σύρου –Νάξου κ. Πετράκη, τον αναπλ.διοικητή Νάξου Βασίλειο Ραπτάκη, τις Διοικούσες επιτροπές Κ.Υ. Κυκλάδων, τους βουλευτές Κυκλάδων,
τους Εργαζομένους, την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.:

“Το Σωματείο Εργαζομένων Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων, (Σ.Ε.Τ.Υ.Νο.Κ.) έχει στην εποπτεία του, ως θεσμικό πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, τα Κ.Υ. Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου-Πάρου-Ίου-Σαντορίνης-Μήλου-Αμοργού και όλα τα Π.Π.Ι. των Κυκλάδων. Από τον πρώτο χρόνο ίδρυσής του αγωνίζεται να προάγει και να αναβαθμίσει τις δημόσιες υπηρεσίες των υγειονομικών μονάδων των νησιών.

Δυστυχώς, η κατάσταση στα νησιά μας είναι τραγική.

Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις ειδικότητες, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αδυνατούν να παρέχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ,λόγω της συνταξιοδότησης ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με επικίνδυνες συνθήκες για την ζωή των ασθενών.

Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, ότι εμείς οι νησιώτες έχουμε έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας, αφού λόγω της γεωγραφικής θέσεως των Κυκλάδων, είμαστε αποκομμένοι από την άμεση πρόσβαση σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια οργανωμένη δημόσια περίθαλψη.

Σε καμία υγειονομική μονάδα δεν υπάρχει ασφαλής εφημερία. Οι ελάχιστοι επαγγελματίες υγείας επιτελούν ένα δύσκολο έργο με φιλότιμο, σε συνθήκες συνεχούς εντατικοποίησης για να προσφέρουν το καλύτερο στον συνάνθρωπό τους.

Μετακινούνται από το νοσοκομείο ευθύνης τους με διοικητικές αποφάσεις για την κάλυψη άλλων θέσεων ή ασκούν αλλότρια καθήκοντα που δεν συνάδουν με την ειδικότητά τους. Μονάδες-τμήματα όπως τεχνητό νεφρό ,αιμοδοσία, χειρουργεία και σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παραμένουν παροπλισμένα αφού κανείς δεν μπόρεσε να τα στελεχώσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της κάθε μονάδας χωριστά. Η μείωση των προϋπολογισμών των υγειονομικών μονάδων δεν μπορεί να αποτελεί οικονομικό μέτρο, αφού πρόκειται για δημόσια υγειονομική περίθαλψη και οι άνθρωποι είτε είναι εργαζόμενοι είτε ασθενείς , δεν μπορούν να προσομοιάζουν με χρηματικό ποσό αφού η ανθρώπινη αξία είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα σας καλούμε να επισκεφθείτε αυτές τις υγειονομικές μονάδες και σε συνεργασία μαζί τους να επιλύσετε τα προβλήματά τους.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:
Aναβάθμιση όλων των υγειονομικών μονάδων των νησιών των Κυκλάδων.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού-παραϊατρικού-νοσηλευτικού-διοικητικού-τεχνικού-βοηθητικού προσωπικού
Επάνδρωση του ΕΚΑΒ με διασώστες για την κάλυψη όλων των θέσεων σε βάρδιες 24ωρου
Αύξηση των προϋπολογισμών και κρατικές επιχορηγήσεις για την σύσταση νέων οργανισμών που θα αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες της κάθε υγειονομικής μονάδας χωριστά.
Είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη η πρόσβαση στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προασπίσουμε το συμφέρον των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας.”

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέα
http://www.cycladesvoice.gr/?aid=52412

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Τραγική η κατάσταση των μονάδων υγείας στις Κυκλάδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo