ΜΗΛΟΣ Το νερό είναι βασικό δημόσιο αγαθό !!

admin Χωρίς κατηγορία 413 views 0 1

Αγαπητοί Συμπολίτες,

 

Είναι δυο μέρες τώρα που ήθελα να γράψω μια απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Μήλου που μιλάει για «ορθολογική διαχείριση» και «εύρυθμη λειτουργία», λες και απευθύνεται σε πολίτες αγράμματους και αδαείς που με αυτό το λεξιλόγιο θα τους αποστομώσει και θα τους αποτρέψει να του απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με όλα αυτά που δεν αναφέρει: τις ακριβείς αιτίες της έλλειψης νερού, το πραγματικό ωράριο παροχής, τα μέτρα που έχει ή πρόκειται να λάβει, τον προβλεπόμενο χρόνο επίλυσης του προβλήματος. Η ανακοίνωση δε φέρει ούτε καν ημερομηνία, προφανώς για να μην του προσάψουμε αδράνεια…

Τελικά, όμως, από την προσωπική μου αδράνεια με έβγαλε η πρόσφατη ανακοίνωση της «Συσπείρωσης». Δε μας έφτανε η ετησίως επαναλαμβανόμενη τριτοκοσμική ταλαιπωρία των διακοπών στην ύδρευση, έχουμε και την αντιπολίτευση να την καπηλεύεται με δηλώσεις δήθεν έκπληξης φτηνού δημαγωγικού ύφους «Το είδαμε κι αυτό! Η Μήλος χωρίς νερό!». Συγγνώμη, μας ειρωνεύεστε; Είναι ο τρίτος μου χρόνος στη Μήλο και είναι αντίστοιχα το τρίτο συναπτό καλοκαίρι που αντιμετωπίζω πρόβλημα στην υδροδότηση. Μπορεί τις άλλες φορές η διάρκεια να ήταν μικρότερη, της τάξεως των τριών ημερών – που και πάλι ξεπερνάει το όριο των 48 ωρών που πολύ εξυπηρετικά θέλησε «Ένας Μηλιός» να μας υπενθυμίσει – αλλά η κατάσταση πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί πρωτοφανής.

Η «Συσπείρωση», επίσης, στην τουλάχιστο μία εβδομάδα καθυστερημένη ανακοίνωσή της μας καθησυχάζει ότι «θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο ενάντια στους υπευθύνους»! Αγαπητή «Συσπείρωση» με αναγκάζετε να προβώ σε αποκαλύψεις: δε μας αφορούν ούτε στο ελάχιστο οι μεταξύ σας μικροπολιτικές διενέξεις! Να δεσμευτείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε κάθε πρόσφορο ή ατελέσφορο μέσο για την επαναλειτουργία του δικτύου ύδρευσης θέλουμε, και να εργαστείτε για την εφεξήςαπρόσκοπτη λειτουργία του απαιτούμε. Τα προσωπικά σας με τον κο Δαμουλάκη, είναι εκτός θέματος και εκτός των ενδιαφερόντων μας. Ο κος Δαμουλάκης άρτι εξελέγει Δήμαρχος και ας ήσασταν είτε καλύτεροι είτε πειστικότεροι να τον εμποδίσετε. Αυτή τη στιγμή είστε εκλεγμένοι – ακόμη και στο ποσοστό που είστε – όχι για να υποδεικνύετε με το δάκτυλο τους ενόχους αλλά για να προασπίζεστε το ευ ζην των συμπολιτών σας. Και αν δεν το καταφέρνει ο Δήμος ως διοικητικό όργανο είναι ΚΑΙ δική σας ευθύνη, συλλογική.

Από την άλλη, επειδή μόνο παραπονιόμαστε κι εμείς οι υπόλοιποι, «ο απλός λαός», υπάρχει κι άλλη λύση: Μπορούμε όλοι μας, για το καλό των επιχειρήσεων, του τουρισμού και του νησιού, να μην το κάνουμε θέμα – πόσο είναι; ένας μήνας; θα περάσει! – και να υποφέρουμε σιωπηλά. Να εφοδιαστούμε με μαγνητάκια και ζωγραφιστές κούπες MADE IN CHINA και να ξαμοληθούμε στα δύο-τρία καθημερινά, άκρως παραδοσιακά, πανηγύρια που ολοένα καθιερώνονται, να τα πουλήσουμε στους τουρίστες και από το κέρδος να φροντίσουμε ο καθένας ιδιωτικά για τη στέρνα του, για το βυτίο του, για την υγεία του, για τη μόρφωσή του, για την ασφάλειά του. Να ζήσουμε σαν ευτυχισμένοι ιδιώτες, βρε αδερφέ, idiots αγγλιστί.

 

Καλλιόπη Καμπούρη

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

Ένα σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Το νερό είναι βασικό δημόσιο αγαθό !!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo