Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προειδοποιεί για επιτήδειους εξαπατητές

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ & ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατόπιν επαναλαμβανόμενων καταγγελιών συστήνει στους επιχειρηματίες μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εμφάνισης επιτηδείων, που επισκέπτονται κατ ιδίαν ή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες Υπουργείων ή/και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.
Οι εμφανιζόμενοι λειτουργούν κατά τρόπο εντελώς εισπρακτικό και αντιεπαγγελματικό εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό του επιχειρηματία. Η συνήθης προσέγγιση εκφοβισμού και παραπλάνησης έχει ως εξής: «το επόμενο διάστημα θα γίνουν έλεγχοι που θα οδηγήσουν στην επιβολή υψηλών προστίμων, με την καταβολή ορισμένου χρηματικού ποσού εκδίδεται βεβαίωση που σας κατοχυρώνει ώστε να τα αποφύγετε».
Άλλοτε διεκδικούν ποσά, έναντι υπηρεσιών εκπαίδευσης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ. για την «αποφυγή άμεσων προστίμων». Πολλές φορές τα εν λόγω προγράμματα δεν υλοποιούνται, ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας χωρίς να καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων από το 2004 έως σήμερα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις με εγκεκριμένους εισηγητές από το μητρώο του Ε.Φ.Ε.Τ.
Τις τελευταίες ημέρες, νέο κρούσμα παραπλάνησης εντοπίσθηκε στη Σαντορίνη, όπου επιτήδειοι παραπληροφορούν ως προς τις υποχρεώσεις που έχει ο εργοδότης ως Τεχνικός Ασφαλείας, επιχειρώντας να εισπράξουν ποσά των 350 ευρώ είτε για υποχρεώσεις που δεν ισχύουν (θεωρημένο βιβλίο Τεχνικού Ασφαλείας) είτε για σύνταξη μελέτης επαγγελματικού κινδύνου η οποία μπορεί υπό προϋποθέσεις να συνταχθεί από τον ίδιο τον εργοδότη (κατά την εν λόγω εκπαίδευση έχει δοθεί DVD με πρότυπη μελέτη).
Με αφορμή τα παραπάνω θα θέλαμε:
• να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων επιλέγοντας τους πιο έμπειρους εισηγητές
• να σας επισημάνουμε ότι ο ΕΦΕΤ δεν διαθέτει γραφείο στις Κυκλάδες και τα στελέχη του δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για την παρακολούθηση των σεμιναρίων
• να παρακαλέσουμε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορίες σχετικά με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προειδοποιεί για επιτήδειους εξαπατητές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo