Τουρισμός:Μόλις το 10% των αφίξεων προέρχεται από το Διαδίκτυο

Ισχνή παραμένει η διαδικτυακή παρουσία των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα μόλις το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα να προέρχεται μέσω του Διαδικτύου. Η περιορισμένη εκπροσώπηση των εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων στο Ίντερνετ στερεί από τη χώρα μας μια πολύτιμη δεξαμενή τουριστών καθώς ήδη το 51% των νοικοκυριών της ΕΕ χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για τα ταξίδια τους…

Το γεγονός ότι μόλις μία στις δέκα τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα προέρχεται από το ψηφιακό κανάλι του Διαδικτύου φέρνει την Ελλάδα σε δυσμενέστερη θέση έναντι των ευρωπαϊκών και διεθνών ανταγωνιστών της.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ αναφορικά με τις αφίξεις, που προέρχονται από το Ίντερνετ, είναι σχεδόν πενταπλάσιος της Ελλάδας και βρίσκεται στο 49%.

Ανταγωνιστικές αγορές της Ελλάδας, όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν σχεδόν διπλάσια ποσοστά από τη χώρα μας όσον αφορά τη συμμετοχή του Διαδικτύου στις τουριστικές αφίξεις με 26% και 24% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, περίπου το 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας τη δυνατότητα αύξησης των αφίξεων πέραν της κύριας τουριστικής περιόδου.

Η Ελλάδα συγκεντρώνει, πάντως, πάνω της τα φώτα της παγκόσμιας διαδικτυακές τουριστικής δημοσιότητας, σε επιμέρους τομείς όπως οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις με αντικείμενο τον Πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Ελλάδας αναφορικά με τις αναζητήσεις προορισμού που σχετίζεται με τον Πολιτισμό βρίσκεται στο 45% έναντι 31% της Ιταλίας και 44% της Ισπανίας.

πηγή: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Τουρισμός:Μόλις το 10% των αφίξεων προέρχεται από το Διαδίκτυο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo