Τι γίνεται με το Aqua Jewel; Ερώτηση Συρμαλένιου στον υπουργό Ναυτιλίας

Ένα μήνα εκτός δρομολογίο συμπλήρωσε το Aqua Jewel, με αποτέλεσμα η ενδοεπικοινωνία των Κυκλάδων να έχει μείνει μόνο με ένα πλοίο, το Aqua Spirit.

Η απουσία του πλοίου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη διασύνδεση των Κυκλάδων, καθώς το ένα πλοίο δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι ιδιαίτερα των μικρών και απομακρυσμένων νησιών.

Μετά την βλάβη που υπέστη το πλοίο στις 11 Οκτωβρίου, η εταρεία είχε ανακοινώσει ότι θα παραμείνει εκτός δρομολογίων μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Ωστόσο, από τότε δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση εκ μέρους της NEL Lines είτε για την επαναδρομολόγησή του είτε την αντικατάστασή του από άλλο πλοίο. Πριν μερικές μέρες είχε κυκλοφορήσει το σενάριο για δρομολόγηση του πλοίου «Άγιος Γεώργιος» στη θέση του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), ωστόσο ούτε εκεί έχει υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη.

Ερώτηση Συρμαλένιου στον υπουργό Ναυτιλίας

Για το θέμα αυτό κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος:

«Ανησυχία στους κατοίκους των Κυκλάδων έχει προκαλέσει η απουσία από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ AQUAJEWEL από τις 11 Οκτωβρίου. Η εταιρεία επικαλείται βλάβη στην κύρια μηχανή του πλοίου, με αποτέλεσμα αυτό να έχει ακινητοποιηθεί.

Ειδικότερα, η ΝELLINES στις 11/10/2014, με δελτίο τύπου της γνωστοποίησε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της. Δυο μέρες αργότερα, στις 13/10/2014, η εταιρεία με νεώτερο δελτίο τύπου έκανε γνωστό ότι το πλοίο δεν θα εκτελούσε τα δρομολόγια του έως και τις 22/10/2014 και ότι για την αποκατάσταση της βλάβης και τη συνέχιση των δρομολογίων θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανησυχία των κατοίκων των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έχει πλέον απομείνει ένα μόνο πλοίο, το E/Γ-Ο/Γ AquaSpirit της ίδιας εταιρείας, με αποτέλεσμα και πάλι αρκετά νησιά να παραμένουν ακάλυπτα.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:
Α) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει, έτσι ώστε να υπάρξει από την εταιρεία άμεση ενημέρωση για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και για την επαναφορά ή μη του πλοίου στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια;
Β) Σε περίπτωση αδυναμίας συνέχισης του πλοίου στα συγκεκριμένα δρομολόγια, τι θα πράξει το υπουργείο, ώστε να καλυφθεί το κενό;»

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Τι γίνεται με το Aqua Jewel; Ερώτηση Συρμαλένιου στον υπουργό Ναυτιλίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo