ΤΗΝΟΣ Κοινό Τηνίων: Ως πότε θα καίγονται τα σκουπίδια μας;

Φωτιά σε ογκώδη και διάφορα σκουπίδια στις 5 Δεκεμβρίου στο χώρο που χρησιμοποιείται από το δήμο Τήνου για εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων, χώρο που αποτελεί πρώην νταμάρι, για τον οποίον έχει ήδη τιμωρηθεί από την περιφέρεια, επισημαίνει η Δημοτική Κίνηση Κοινό Τηνίων. Ρωτά δε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας, υπό ποιες συνθήκες μπήκε η φωτιά αυτή στο συγκεκριμένο χώρο…
Φωτογραφία μετά από περίπου μία εβδομάδα όπου φαίνεται πως τα σκουπίδια καίνε και καπνίζουν ακόμη
Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2017 η Δημοτική Κίνηση Κοινό Τηνίων κατέθεσε στο Δήμο με κοινοποίηση στο πυροσβεστικό κλιμάκιο και στο αστυνομικό τμήμα Τήνου την παρακάτω ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, καθώς και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

“Θέμα: Φωτιά σε ογκώδη απορρίμματα κοντά στην Καλλονή Τήνου στις 5/12/2017

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ενημερωθήκαμε πως υπάρχει φωτιά με αποπνικτικό καπνό στην περιοχή επάνω από την Καλλονή. Ο Καπνός είχε φτάσει μέχρι τα Κιόνια. Αφού ειδοποιήσαμε την πυροσβεστική και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας με δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας διαπιστώσαμε ότι η φωτιά καίει ογκώδη και διάφορα σκουπίδια στον χώρο που χρησιμοποιείται από τον Δήμο για εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων, χώρο που αποτελεί πρώην νταμάρι, για τον οποίον έχει ήδη τιμωρηθεί από την περιφέρεια.

Αυτό καταδεικνύουν και οι φωτογραφίες που τραβήξαμε μετά από περίπου μία εβδομάδα όπου φαίνεται πως τα σκουπίδια καίνε και καπνίζουν ακόμη στον συγκεκριμένο χώρο.

Ρωτάμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας, υπό ποιες συνθήκες μπήκε η φωτιά αυτή στον συγκεκριμένο χώρο; Τι είδους σκουπίδια κάηκαν; Ειδοποίησε την πυροσβεστική σχετικά; Τι ενέργειες έκανε για να σβήσει η φωτιά και να σταματήσει η μόλυνση; Πως αντιλαμβάνεται την μόλυνση από διοξίνες και άλλα τοξικά υπολείμματα που προέκυψαν από την φωτιά;

Έπειτα από την μεγάλη φωτιά στο Κοσίνι και την πιο πρόσφατη φωτιά που έκαιγε πάλι σκουπίδια στον χώρο του βιολογικού στον Πάνορμο, μια τρίτη φωτιά σε σκουπίδια συμβαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παλαιότερα έχουμε επανειλημμένα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα καθώς και τότε είχαμε ανάλογες περιπτώσεις όπως κοντά στο κέντρο υγείας Τήνου.

Γιατί καίγονται τα σκουπίδια μας κ. Αντιδήμαρχε; Πότε θα σταματήσει αυτό; Θεωρείτε ότι η ανεξέλεγκτη καύση αποτελεί τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών της Τήνου;”

Newsroom Cyclades Voice

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΤΗΝΟΣ Κοινό Τηνίων: Ως πότε θα καίγονται τα σκουπίδια μας;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo