ΣΥΡΟΣ Φωταγωγήθηκε το παραδοσιακό ξύλινο σκαρί ”Ισαβέλα” στο Φοίνικα

Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα. Αυτή τη θάλασσα αγαπήσαμε οι νησιώτες, μάθαμε τα μυστικά της και προσπαθήσαμε να τη κατακτήσουμε. Ζυμωθήκαμε με τη ναυτοσύνη. Πατέρας, γιός, εγγονός πάλεψαν στα “καράβια”, να βγάλουν το ψωμί της οικογένειας.
Στη Σύρο πριν από δεκάδες χρόνια την παραμονή των χριστουγέννων μικροί αλλά και μεγαλύτεροι γυρνούσαν από πόρτα σε πόρτα, κρατώντας ένα καραβάκι, για να πούν τα κάλαντα.
Παλιό έθιμο ο στολισμός του καραβιού τα χριστούγεννα. Εκτοπίστηκε όμως από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλοντας να επαναφέρουμε στο τόπο μας αυτό το έθιμο, υιοθετήσαμε την πρόταση του μέλους του Δ.Σ του συλλόγου μας Γιώργου Ρηγούτσου.Με τη βοήθεια επαγγελματιών και κατοίκων του χωριού, ο ίδιος υλοποίησε την ιδέα του.
Έτσι φωταγωγήθηκε αρχικά το ιστιοπλοϊκό σκάφος Ωκυρώη, του Αντώνη Λεμονάκη, στη μαρίνα του Φοίνικα Σε μια λιτή τελετή με κεράσματα που προσέφεραν μέλη του συλλόγου μας το Σάββατο το βράδι, φωταγωγήθηκε το παραδοσιακό ξύλινο σκαρί “Ισαβέλα” του Δημήτρη Σταυρακόπουλου, στην πλατεία του Φοίνικα. Τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου του Φοίνικα έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα με τον ήχο από τη τσαμπούνα και τουμπάκι. Ευχόμαστε σε όλους “Καλές Γιορτές”. Από το Σύλλογο Επιχειρηματιών Φοίνικα Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας Ελευθερία Ραβιόλου Αγγελική Ψιλλοπούλου
Copyright © cyclades24.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΥΡΟΣ Φωταγωγήθηκε το παραδοσιακό ξύλινο σκαρί ”Ισαβέλα” στο Φοίνικα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo