ΣΥΡΟΣ Το πανηγύρι της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μήλο

Με τη συνοδεία 36 συριανών προσκυνητών, οι οποίοι και οργάνωσαν το ταξίδι, ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου μαζί με το Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου π.Αντώνιο Βουτσίνο, επισκέφτηκαν τη Μήλο προκειμένου να εορτασθεί η Παναγία του Ροδαρίου στις 7 Οκτωβρίου.
Η «αποστολή» για τη Μήλο αναχώρησε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Αδάμαντα.

Την Τετάρτη το πρωί έγινε ξενάγηση από τον π. Αντώνιο Βουτσίνο στις μοναδικές Κατακόμβες και το αρχαίο Θέατρο και έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στο εκπληκτικό Σαρακίνικο, στη σπηλιά Παπαφράγκα, στο γραφικό ψαροχώρι Πολώνια ή Απολλωνία και το Παλαιοχώρι.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5.30μμ έγινε επίσημη Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου από τον Επίσκοπο μας π.Πέτρο και τον πατέρα Αντώνιο. Εκτός από τους Συριανούς εκδρομείς παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Αδάμαντα κ. Βασίλης Παπικίνος, οι κ.κ. Σκαρβέλης Γιάννης και Μικέλης Αντώνης των οποίων οι γυναίκες ήταν απόγονοι των Brest που έκτισαν τον Ναό και πολλοί κάτοικοι της Μήλου.

Ακολούθως μετά την θεία λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα.

Την Πέμπτη το πρωί η συριανή αποστολή, αναχώρησε από τον Αδάμαντα με το πλοίο «Άρτεμις» και επέστρεψε στην Σύρο λίγο μετά το μεσημέρι.

Τέτοιου είδους αποστολές, ενισχύουν στην πίστη, τις μικρές κοινότητες των καθολικών που διαβιούν στα νησιά της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, στηρίζοντας της και προσδίδοντας πνεύμα οικουμενικότητας στους υπόλοιπους νησιώτες.

episkopisyrou.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΥΡΟΣ Το πανηγύρι της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μήλο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo