ΣΥΡΟΣ Στην τελική ευθεία το το εμπορικό κέντρο Πiraiki Center

Συνέντευξη του Άνθιμου Ιγνατιάδη για την πρόοδο των εργασιών του Εμπορικού Κέντρου στη Σύρο
Στην τελική ευθεία το Πiraiki Center

Καρέ καρέ οι εργασίες και ο εσωτερικός χώρος από την κάμερα της “Κοινής Γνώμης”

Τον Μάρτιο του 2015 προβλέπεται να ανάψουν επίσημα οι προβολείς του Πiraiki Center σύμφωνα με τη νέα συνέντευξη του Άνθιμου Ιγνατιάδη, μέλους της οικογένειας των ιδιοκτητών, ο οποίος μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη”, τόνισε πως προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες, με αποτέλεσμα το Εμπορικό Κέντρο να βαδίζει στην τελική ευθεία διαμόρφωσής του.

Μεγάλες επιφάνειες, εντυπωσιακές λιθοδομές, διαμορφωμένοι εσωτερικοί χώροι και μία σπουδαία αίσθηση βιομηχανικής χροιάς, αντικαθιστούν πλέον, τις πρώτες εικόνες που είχε καταγράψει η κάμερα της εφημερίδας πριν από οκτώ μήνες, δίνοντας μία πρώτη ουσιαστική “γεύση” από τη σοβαρή δουλειά που έχει συντελεσθεί έως σήμερα τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου (πρώην κλωστήριο Τερλάνα).

Σκοπός, όπως δήλωσε ο κ. Ιγνατιάδης, είναι το Εμπορικό Κέντρο να προσφέρει πεδίο επιχειρηματικής δράσης πρωτίστως σε Συριανούς, αφού πλην του Lidl που θα λειτουργήσει σε αυτό, προσφέρονται χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν για πλήθος επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Με άξονα το σεβασμό στο παρελθόν του κτιρίου, αλλά και την καινοτομία που επιβάλλει η εποχή και με ισχυρή την πεποίθηση πως απαιτείται επιθετική στάση κόντρα στην κρίση, ο Άνθιμος Ιγνατιάδης απαντά σε μία σειρά ερωτημάτων, συστήνοντάς μας ακόμη καλύτερα το Εμπορικό Κέντρο που θα λειτουργήσει προσεχώς στη Σύρο.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και στο web tv προβάλλεται το σχετικό βίντεο.

· Σε ποιο στάδιο έχουν φθάσει οι εργασίες μέχρι σήμερα στο κτίριο που διαμορφώνεται σε Εμπορικό Κέντρο;

“Το κτίριο έχει αρχίσει να παίρνει την τελική μορφή του. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαμορφώσεις των εσωτερικών χώρων όσον αφορά τα στατικά τους και παρατηρούμε μία κατάσταση που βαδίζει στον τελικό “προορισμό”. Εισερχόμενος κάποιος, διακρίνει δάπεδα, τοιχοποιίες και οριστικές εικόνες. Άρα, ένας επισκέπτης διαπιστώνει συνολικά μία αλλαγή, σε σχέση με εκείνη που υπήρχε πριν από οκτώ μήνες. Πρέπει να αναφέρω πως η στατική ενίσχυση του κτιρίου μας απασχόλησε πάρα πολύ και υπήρξε σημαντική δουλειά κατά γενική ομολογία. Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω είναι ενθαρρυντικό, καθώς αρχίζει και “δένει” συνολικά το αρχιτεκτονικό δημιούργημα και πολύ σύντομα, θα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτά κάποιος σαφή άποψη για το Εμπορικό Κέντρο”.

· Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας που θα έχει το Εμπορικό Κέντρο;

“Η βιομηχανική αισθητική θα κυριαρχεί στο κτίριο. Κρατώντας μία άρτια τεχνικά στατική μορφή, διατηρούμε τη λιθοδομή που μπορεί να δει κάποιος εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Αυτό έχει επιτευχθεί με έναν “επώδυνο” τρόπο χρονικά και οικονομικά, όμως το αισθητικό αποτέλεσμα νομίζω μας δικαιώνει. Επίσης, μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, πως αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό το συγκεκριμένο κτίριο και κρατώντας το “κέλυφος” και τη δομή του, ταυτόχρονα έχουμε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που θα εμπλουτισθεί και θα ενισχυθεί με κάποιο υλικό και με διάφορα εικαστικά γλυπτά, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του κτιρίου”.

· Αξίζει να υπάρξει μία μνεία και στο σύνολο όλων εκείνων που εργάζονται για την πορεία του έργου και οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι Συριανοί.

“Ουσιαστικά δεν εργάζονται παρά μόνο Συριανοί. Ελάχιστα είναι τα συνεργεία που έχουν μεταβεί από την Αθήνα και αυτά, μόνο όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Όμως, δεν είναι μόνον οι εργαζόμενοι Συριανοί, αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσω των εργολάβων και φυσικά οι προμηθευτές μας. Η προσπάθειά μας, ήταν και παραμένει να δίνουμε δουλειά στο νησί. Πιστεύουμε σε αυτόν τον τόπο”.

· Είχατε εκφράσει την επιθυμία σας, να αποκτήσει το Εμπορικό Κέντρο συριανή σφραγίδα. Σε ποιό βαθμό ενδιαφέρεται ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά τί γίνεται στο Εμπορικό Κέντρο και σε ποιό βαθμό εκφράζει την πρόθεσή του να αναπτύξει μία μελλοντική επιχειρηματική δραστηριότητα;

“Πρόκειται για δύο διαφορετικά ερωτήματα. Η περιέργεια υφίσταται και Συριανοί επιχειρηματίες έχουν ενδιαφερθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό να δουν το έργο. Παρατηρείται όμως διαφορά στο ενδιαφέρον από πλευράς δέσμευσης σχετικά με το “κλείσιμο” κάποιων χώρων. Γενικά, υπάρχει μία πολύ καλή πορεία σε επίπεδο δέσμευσης χώρων για επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία παρουσιάζεται με καλό ρυθμό. Όμως οφείλω να πω, ότι οι Συριανοί φαίνονται συγκρατημένοι. Καταγράφεται μία συντηρητική προσέγγιση, η οποία εν μέρει είναι δικαιολογημένη γιατί απομένουν βήματα μέχρι να αποκτήσει το έργο την οριστική μορφή του και ίσως, να επιθυμούν να έχουν πιο σαφή εικόνα. Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι χαρακτηρίζει σε κάποιο βαθμό αυτή η συστολή την κοινωνία. Ότι δηλαδή το καινούργιο είναι δύσκολο να το οραματιστούμε. Ελπίζω πως στο εξής, θα τους έχουμε δίπλα μας και ελπίζω επίσης, ότι θα μείνουν χώροι που θα μπορέσουμε να τους διαθέσουμε. Είναι γνωστό άλλωστε, πως είχαμε απευθύνει πρώτα σε εκείνους εξ αρχής πρόταση συνεργασίας”.

· Πώς έχουν διαμορφωθεί οι εσωτερικοί χώροι του Εμπορικού Κέντρου και ποιο είναι το πλεονέκτημά τους;

“Οι χώροι στην πλειοψηφία τους, είναι μεγάλες επιφάνειες. Είναι τέτοια η διαρρύθμιση του κτιρίου που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μικρά καταστήματα. Υπάρχουν όμως κάποιες σκέψεις, ώστε να υπάρξει περαιτέρω διαμόρφωση μεγάλων χώρων, ώστε στο εσωτερικό τους, να στεγαστούν μικρότερα καταστήματα και έτσι να μπορέσουμε να καλύψουμε και επιχειρηματίες που θέλουν να “δεσμεύσουν” επιφάνειες πιο μικρές. Όμως στην πλειοψηφία τους, οι χώροι που βρίσκονται προορίζονται για μεγάλα καταστήματα και αυτή είναι η σφραγίδα που βάζει αυτό το κτίριο και η επιχείρηση στη Σύρο”.

· Στην πρώτη συνάντηση είχατε αναφέρει πως κατά πάσα πιθανότητα έως το τέλος Δεκεμβρίου θα είχε ολοκληρωθεί το έργο. Βάσει της προόδου των εργασιών, υπάρχει νέος χρονικός ορίζοντας που θα λειτουργήσει το Εμπορικό Κέντρο;

“Από την πρώτη αναφορά μεσολάβησε η απόφαση επέκτασης του Lidl, με αποτέλεσμα η ανάγκη ενσωμάτωσης του νέου χώρου που αγοράσθηκε, να επιμηκύνει την πρόοδο των εργασιών και ο νέος ορίζοντας να είναι ο Μάρτιος του 2015. Εάν δεν προκύψουν μικρές καθυστερήσεις, ο χρόνος ο οποίος περιμένουμε ότι θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία του είναι ο προσεχής Μάρτιος. Θεωρώ πως είναι και καλύτερος ως χρόνος έναρξης, αφού θα συμπίπτει και με την αρχή της νέας τουριστικής σεζόν”.

· Ολοκληρώνοντας το δεύτερο ραντεβού μας και αναφορικά με τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε στο νησί, ποιο είναι το μήνυμα που απευθύνετε στους Συριανούς;

“Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι στην κρίση είναι το κατάλληλο διάστημα να επενδύει κάποιος. Νομίζω όμως, πως όσο και να το έχουμε ακούσει στη σφαίρα της θεωρίας, στην πράξη κάποιος διαπιστώνει πόσο δύσκολα αυτό υλοποιείται. Χρειάζονται ψυχικές δυνάμεις για να ολοκληρώσεις ένα έργο σε μία περίοδο που δεν συμβαίνουν πολλά σε επίπεδο επενδύσεων. Εμείς, πιστεύουμε αφενός στη Σύρο και αφετέρου στον τόπο μας, την Ελλάδα και θεωρούμε ότι στη χώρα μας θα αρχίζει να βελτιώνεται το κλίμα. Αυτό με τη σειρά του, θεωρούμε πως θα έχει ανταπόκριση σε αυτούς που επενδύουν στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Προσωπικά, ελπίζω αυτό που κάνουμε να αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους, γιατί πρέπει να επενδύουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, από εκείνον που είχαμε συνηθίσει έως σήμερα. Πρέπει να καινοτομούμε όσο μπορούμε και να ευελπιστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα”.

/www.koinignomi.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΥΡΟΣ Στην τελική ευθεία το το εμπορικό κέντρο Πiraiki Center”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo