ΣΥΡΟΣ Η βαρβαρότητα συνεχίζεται… Νεκρός μαυροπετρίτης από πυροβολισμό

Νεκρός πετρίτης από πυροβολισμό
Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο της θανάτωσης σπάνιων άγριων πτηνών στη Σύρο… Ένα ακόμη αρπακτικό πτηνό, ένα γεράκι του είδους πετρίτης, βρέθηκε νεκρό με εμφανή τα σημάδια του πυροβολισμού.
Το πτηνό μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική της Σύρου, όπου ο κτηνίατρος κ. Μανώλης Βορρίσης πραγματοποίησε νεκροψία από την οποία διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πυροβολισμό, όπως φαίνεται στην ακτινογραφία όπου διακρίνονται τα σκάγια. Πρόκειται για το τρίτο νεκρό αρκαπτικό πτηνό που εντοπίζει ο κ. Βορρίσης κατά τη διάρκεια της φετινής κυνηγετικής περιόδου, ωστόσο είναι δεδομένο ότι έχουν θανατωθεί πολλά περισσότερα που δεν έχουν εντοπιστεί, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες από κατοίκους – ιδιαίτερα στην Απάνω Μεριά – που έχουν εντοπίσει και άλλα. Το άθλιο και βάρβαρο αυτό φαινόμενο πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Η αρρωστημένη αυτή… συνήθεια κάποιων ανεγκέφαλων απειλεί τον πληθυσμό των άγριων πτηνών, ενώ παράλληλα δυσφημεί τη Σύρο και τους κατοίκους της που περηφανεύονται για τον πολιτισμό και την κουλτούρα αυτού του τόπου. Δυστυχώς, όμως, ο πολιτισμός μας έχει πάει περίπατο και έχει αφήσει τη θέση του στη βαρβαρότητα…

cyclades24.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΥΡΟΣ Η βαρβαρότητα συνεχίζεται… Νεκρός μαυροπετρίτης από πυροβολισμό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo