ΣΥΡΟΣ Ερασιτέχνης ψαράς αλίευσε τέσσερεις Λαγοκέφαλους στην περιοχή της Αζολίμνου

Σύρος: Αλίευσε επικίνδυνα λαγόψαρα
«Διακοπές» στις ελληνικές θάλασσες της Σύρου και των Κυκλάδων φαίνεται ότι αποφάσισαν να κάνουν τα λαγόψαρα ή lagoce phalus sceleratus της οικογένειας tetraodontidae.

Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία αλλά τέσσερα λαγόψαρα έπιασε ένας ερασιτέχνης Ψαράς πριν απο λίγες μέρες στην περιοχή της Αζολίμνου. Καλύτερα να πήγαινε για λαγούς…παρά για τα λαγόψαρα, είμαστε σίγουροι ότι αναρωτήθηκε ο ερασιτέχνης Ψαράς.

Ευτυχώς ο Ψαράς είναι λάτρης της θάλασσας και του ψαρέματος και η ενημέρωση που είχε τον «έσωσε», αφού αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για Λαγόψαρα, το χαμόγελο πάγωσε στα χείλη του και δεν τα έπιασε καν με γυμνό χέρι.

Είναι η πρώτη φορά που ψαρεύονται στην περιοχή μας τέτοια ψάρια και μολονότι οι επαγγελματίες ψαράδες τα γνωρίζουν, οι ερασιτέχνες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. lagopsara

Το είδος ψαριού, ένα επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο (σε μερικές περιπτώσεις ως και θανατηφόρες) μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη και απαγορεύεται η διάθεση του συγκεκριμένου ψαριού στην αγορά

Το ψάρι έχει σχήμα τορπίλης, έχει δυο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματός του, στη ράχη είναι γκριζωπό με σκούρες κηλίδες, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα δυνατά δόντια, σαν ράμφος Όλα τα είδη της συγκεκριμένης οικογένειας (Tetraodontidae) έχουν περίπου τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά και είναι τοξικά”.
http://cyclades24.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΥΡΟΣ Ερασιτέχνης ψαράς αλίευσε τέσσερεις Λαγοκέφαλους στην περιοχή της Αζολίμνου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo