ΣΥΡΟΣ Από το καλοκαίρι η σχολή κινηματογράφου στην Σύρο

Το ζήτημα της δημιουργίας σχολή και στούντιο κινηματογράφου με γεύση από Χόλιγουντ, αναπαράγει η εφημερίδα «Δημοκρατία», με δηλώσεις τόσο του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Μπερνστάιν, όσο και του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αμερικανός φιλέλληνας και ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας του θεάματος γοητεύτηκε από τη φυσική ομορφιά της Σύρου, επεδίωξε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να τους μιλήσει για το μεγαλόπνοο σχέδιό του, και πέρυσι ξεκίνησε ένα σύντομο πιλοτικό πρόγραμμα μαθημάτων που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

«Υπήρχε με όλους άριστη συνεργασία. Από τον Νίκο Παππά και την Ελενα Κουντουρά μέχρι τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημιάρκο και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη. Επίσης, η ανταπόκριση στα σεμινάρια ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή. Περιμέναμε γύρω στους 40 φοιτητές, αλλά είχαμε περισσότερους από 400» δηλώνει στη «δημοκρατία» ο σκηνοθέτης, που σήμερα φτάνει στην Ελλάδα.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν 11 κύκλοι σεμιναρίων, αλλά αυτή τη φορά διδάσκοντες θα είναι σπουδαία ονόματα της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας που συμμετείχαν σε μπλοκμπάστερ, όπως ο «Τιτανικός», οι «Πειρατές της Καραϊβικής» και ο «Σημαδεμένος». «Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν για τους Έλληνες και θα περιλαμβάνουν ενότητες, όπως η εικονική πραγματικότητα, ο φωτισμός, η σκηνοθεσία, αλλά και η έρευνα για την παραγωγή ταινιών. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό που προσφέρουμε. Αν και οι αλλοδαποί φοιτητές θα πληρώσουν, οι Έλληνες δεν θα το κάνουν ποτέ, και με αυτόν τον τρόπο θα εκπαιδεύσουμε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πιθανούς εγχώριους σκηνοθέτες χωρίς κόστος για αυτούς, εκτός από τη στέγαση και τα ταξίδια» αναφέρει.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης θεωρεί ότι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα αποτελέσει μια οικονομική και τουριστική επανάσταση για τη Σύρο.

Όπως δήλωσε: «η κινηματογραφική παραγωγή είναι μια αναξιοποίητη βιομηχανία. Όπως κάθε δραστηριότητα, συνεισφέρει στην οικονομία προσφέροντας υπηρεσίες με εμπορική αξία, συντηρώντας θέσεις εργασίας. Μέσω της παγκόσμιας προβολής, προσβλέπουμε στην αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας και την προσέλκυση επενδύσεων στον τουρισμό και στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών».
cyclades24.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΥΡΟΣ Από το καλοκαίρι η σχολή κινηματογράφου στην Σύρο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo