Συνεχίζεται το σαφάρι των «ράμπο» του ΣΔΟΕ στις Κυκλάδες

admin Χωρίς κατηγορία 443 views 0 0

Συνεχίζεται το σαφάρι των «ράμπο» του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις σε Αττική και Κυκλάδες για φορολογικές και άλλες παραβάσεις. Το ΣΔΟΕ οργώνει τα νησιά από άκρη σε άκρη και προχωράει σε εξονυχιστικούς ελέγχους κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις…

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το διάστημα 6-10 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις στα νησιά μικρές και μεγάλες… Σε ότι αφορά τη Σαντορίνη και τη Μύκονο όπως έγραψε το «the toc» αναλυτικά είναι οι ακόλουθες:
Στη Σαντορίνη:
Σε εστιατόριο-πιτσαρία-καφέ μπαρ», που βρίσκεται στην Περίσσα Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, μη επίδειξη Βιβλιάριου Συντήρησης και Επισκευών του φορολογικού μηχανισμού της επιχείρησης, απασχόληση 6 μισθωτών, για 4 εκ των οποίων δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφετέρια-εστιατόριο, που βρίσκεται στην Περίσσα Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 4 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Σε καφέ- εστιατόριο, που βρίσκεται στον Περίβολο Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Σε εστιατόριο που βρίσκεται στον Περίβολο Θήρας, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
Σε καφέ-μπαρ,που βρίσκεται στα Φηρά Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1 απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
Σε καφέ-μπαρ στα Φηρά Θήρας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά 2 μισθωτοί για τους οποίους δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο στα Φηρά Θήρας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά έξι μισθωτοί, για ένα εκ των οποίων δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο – καφετέρια στο Καμάρι Θήρας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά 6 μισθωτοί, ένας εκ των οποίων δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π), κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, ωστόσο επεδείχθη για αυτόν ο σχετικός Πίνακας Προσωπικού.
Σε καφετέρια – μπαρ στο Καμάρι Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 4 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Στη Μύκονο:
Σε Κέντρο Διασκέδασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών σε 449 περιπτώσεις συνολικής αξίας 11.225,00 ευρώ και συνελήφθη ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Σε κατάστημα με αντικείμενο δραστηριότητας Καφετέρια – Εστιατόριο – Ενοικιάσεις Ομπρελών & Θαλάσσια Σπορ στην παραλία Ελιάς Μυκόνου, από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν μη έκδοση σε τουλάχιστον 55 περιπτώσεις των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.156 ευρώ, μη επίδειξη του Ε.Β.Κ.Ν.Π., ενώ ανευρέθηκαν 5 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν κατά τον επιτόπιο έλεγχο. Επίσης διαπιστώθηκε η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή. Γι’ αυτό το λόγο συνελήφθη αρχικά ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητήθηκε και συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Διαβάστε Επίσης:

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Συνεχίζεται το σαφάρι των «ράμπο» του ΣΔΟΕ στις Κυκλάδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo