ΣΙΦΝΟΣ Όταν ……….. «Ο Αλέξανδρος Ωνάσης επεσκέφθη το ωραίο νησί μας»

Μια φωτογραφία πραγματικά σπάνια και εξαιρετική.
Το στιγμιότυπο έχει αποτυπώσει με το φακό του ο πανταχού-παρών φωτογράφος Ι.Λ. Δημητριάδης.

Η φωτογραφία και το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Σιφναϊκή Φωνή» τον Σεπτέμβριο του 1969 (έτος Ε’, φύλο: 57).
Εκδότης της εφημερίδας ήταν ο Νίκος Γ. Σταφυλοπάτης.

Το άρθρο έχει τίτλο:
«Ο Αλέξανδρος Ωνάσης επεσκέφθη το ωραίο νησί μας»

(Έκτακτου ανταποκριτή μας)

Την Κυριακή 24 Αυγούστου καθισμένοι στην προκυμαία των καμαρών παρακολουθούσαμε την κίνηση του πλήθους που επρόκειτο να φύγει με το «Κανάρης» για τον Πειραιά.

Ξαφνικά, ένας βόμβος αεροπλάνου μας έκανε να γυρίσωμε το βλέμμα μας προς το βουνό όπου ένα μεγάλο πουλί κατέβαινε αργά αργά προς τη θάλασσα. ‘Ηταν ένα θαυμάσιο υδροπλάνο με ωραίες γραμμές, που περνούσε κάτω από τον Άγιο Συμεών.
Ύστερα ανυψώθηκε πάλι για λίγο, για να επαναλάβει την ίδια πτήση και να αρχίσει να κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά.

Επειδή, όμως, στο λιμάνι ήταν αγκυροβολημένο το «Κανάρης», το υδροπλάνο έκανε μια θαυμάσια προσθαλάσσωση στον Κάβο των Καμαρών, έστρεψε το συμπαθητικόν του προσωπάκι προς το εσωτερικό και σιγά σιγά ήλθε όσο μπορούσε πιο κοντά προς τον μώλο.

Εκείνη τη στιγμή είδαμε να έρχεται τρεχάτος ο συμπολίτης μας Ι. Μαγκανάρης, ένα από τα καλά στελέχη της Ολυμπιακής Εταιρείας,που έχει σπουδάσει επί πενταετία στην Αγγλία
μηχανικός – αεροναυπηγός:

«Είναι το Piaggio του Κου Ωνάση» μας λέει.

Και τότε είδαμε πράγματι τον κ. Αλέξανδρον Ωνάση μετά του κ. Νίκου Αλ. Βερνίκου και της κυρίας του, καθώς και τον εξάδελφό του κ. Τοτή Βερνίκον και της κυρίας του, όπως και τον κ. Κουτρουμάνον, να βγαίνουν από το υδροπλάνο.

Ο Μαγκανάρης τους υπεδέχθη στο μώλο και όλοι μαζί εκάθησαν σε ένα από τα καφενεία του λιμανιού συζητώντας για διάφορα θέματα. Κατόπιν επρότειναν να ανέβουν στο χωριό για να επισκεφθούν το σπίτι του Αλεξ. Βερνίκου.

Μετά από δύο ώρες ξαναγύρισαν στις Καμάρες και συνοδευόμενοι από τον κ. Μαγκανάρη επεβιβάσθησαν στο υδροπλάνο. Πριν δοθεί το σήμα για να ξεκινήσουν ο κ. Ωνάσης απεχαιρέτησε τον κ. Μαγκανάρη και τον ευχαρίστησε, λέγοντας του ότι του άρεσε πολύ το νησί μας και ασφαλώς θα επανέλθει για περισσότερο καιρό.

Έτσι έφυγε το όμορφο πουλί κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο πάνω από το λιμάνι των Καμαρών, σαν αποχαιρετιστήριο στο νησάκι μας καθώς και στον Άγιο Συμεών, με τας ευχάς όλων μας να τον προστατεύουν παντού και πάντοτε και υπό την άγρυπνη διεύθυνσή του η Ολυμπιακή να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία του Κόσμου.
Και μεις οι Σιφνιοί θα είμεθα υπερήφανοι γιατί πολλοί συμπολίται μας, συμβάλλουν με την εργατικότητά τους στην άνοδο της λαμπράς αυτής εταιρείας.

Π.Α.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Όταν ……….. «Ο Αλέξανδρος Ωνάσης επεσκέφθη το ωραίο νησί μας»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo