ΣΙΦΝΟΣ Υπό κατάληψη και το Γυμνάσιο-Λύκειο Σίφνου

Σήμερα, Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές του Γυμνασίου με Τμήματα Λυκείου Σίφνου αποφασίσαμε ομόφωνα κατόπιν ψηφοφορίας, να προχωρήσουμε στην κατάληψη του σχολείου μας ως πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συμμαθητές μας του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου.
Το ΕΠΑ.Λ. Σίφνου τελεί υπό κατάληψη λόγω της άδικης και παράτυπης κατάργησης της ειδικότητας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού που λειτουργεί χρόνια στο νησί. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Στις 7 Οκτωβρίου 2016 με τη Φ22.9/8785 απόφαση της Περ/κης Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκ/σης Νοτίου Αιγαίου, η οποία στηρίχθηκε στη Υ.Α 127076/2016 Άρθρο 1 παρ. Δ εγκρίθηκε το ολιγομελές τμήμα του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Β’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου.

Ωστόσο μετά από 11 ημέρες, με απόφαση που εξέδωσε η ίδια υπηρεσία και με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση της, ζητώντας ουσιαστικά το κλείσιμο της συγκεκριμένης ειδικότητας για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ως μαθητές της Σίφνου δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον περιορισμό των μορφωτικών μας δικαιωμάτων, την υπονόμευση των επαγγελματικών μας προοπτικών και τον εξαναγκασμό μας, είτε να μετακομίσουμε σε άλλο νησί για να φοιτήσουμε στο αντικείμενο που επιθυμούμε είτε να υποχρεωθούμε να παρακολουθήσουμε μια ειδικότητα που δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα μας, τις επιθυμίες και τις δεξιότητες μας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόφαση εντάσσεται σε ένα πλέγμα πολιτικών-διοικητικών αποφάσεων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια αγαθά -όπως είναι η εκπαίδευση- ως δημοσιονομικά βάρη και όχι ως βασικό πυλώνα του κοινωνικού περιβάλλοντος που θα κληθούν να μεγαλώσουν οι επόμενες γενιές.

Μια απόφαση που ίσως αποτελεί τον προπομπό της κατάργησης του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου ή ακόμη και κατάργησης τμημάτων κατευθύνσεων στο Γενικό Λύκειο του νησιού.

Ως μαθητές λοιπόν ενός μικρού νησιού των Κυκλάδων, στεκόμαστε ανυποχώρητοι απέναντι σε αποφάσεις και πολιτικές που απεργάζονται το δικαίωμα μας στη μόρφωση και στην επιλογή του μελλοντικού μας επαγγέλματος και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή τους.

Για τους μαθητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Σίφνου

Το 15μελές συμβούλιο

cyclades24.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Υπό κατάληψη και το Γυμνάσιο-Λύκειο Σίφνου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo