ΣΙΦΝΟΣ Πρόταση για ενεργειακή αυτονομία της Σίφνου με ΑΠΕ

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη είχε ο Δήμαρχος Σίφνου, μαζί με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών ΑΠΕ “REScoop.eu”
Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη είχε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, μαζί με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου κ. Απόστολο Δημόπουλο και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών ΑΠΕ “REScoop.eu” κ. Karel Derveaux.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο εξωτερικός συνεργάτης του Δημάρχου Σίφνου σε θέματα ενέργειας, κ. Θάνος Θεοδωράτος και το μέλος της Συνεταιριστικής εταιρείας κ. Γιάννης Γκύλης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε και συζητήθηκε αναλυτικά το σχέδιο για την ενεργειακή αυτάρκεια της Σίφνου, με συνδυασμό διαφορετικών μορφών ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (αιολική, ηλιακή) και αντλησιοταμίευση θαλασσινού νερού, καθώς και τα νομικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, με στόχο την εξασφάλιση ενεργειακής αυτονομίας και την κάλυψη του 100% των αναγκών του νησιού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο Υπουργός ενημερώθηκε επίσης, για τις διαφωνίες και την κάθετη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας με την αντίστοιχη πρόταση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με τον τρόπο που αυτή έχει προχωρήσει.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Υπουργού που υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει με προσοχή την πρότασή μας και θα εξετάσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι είναι θετικό να εκδηλώνονται τοπικές πρωτοβουλίες για την εκμετάλλευση ΑΠΕ, την ενεργειακή επάρκεια και ειδικά στα μη διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα νησιά της χώρας και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η άμεση επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου, Δήμου και Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Πρόταση για ενεργειακή αυτονομία της Σίφνου με ΑΠΕ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo