ΣΙΦΝΟΣ Πλήρης αδιαφορία – Ακόμα μια ευκαιρία για τη βελτίωση του νερού στη Σίφνο πάει χαμένη

Ακόμα μια ευκαιρία για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού στη Σίφνο πάει χαμένη, καθώς φαίνεται πως ο δήμος Σίφνου δεν έχει υποβάλει καν πρόταση για την ένταξη του στο Πρόγραμμα “Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος στα μικρά νησιά”.

Πιο αναλυτικά:

Με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρατάθηκε έως τις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής προτάσεων για έργα, που αφορούν την κατασκευή νέων, την επέκταση ή την αντικατάσταση παλαιών δικτύων για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, την κατασκευή αγωγών μεταφοράς και δεξαμενών αποθήκευσης νερού και την κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης και διύλισης για την μετατροπή του θαλασσινού νερού σε πόσιμο.

Η πρόσκληση αφορά τους μικρούς νησιωτικούς δήμους του Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ αυτών και τη Σίφνο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι δήμοι μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα από πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Με πιο απλά λόγια, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει χρήματα για την αντικατάσταση των σωληνώσεων και ο δήμος Σίφνου δεν κάνει καμία ενέργεια να τα πάρει! Πρόκειται για ανικανότητα ή για πλήρη αδιαφορία;

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Σίφνου θα λάβει γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ του υπουργείου Οικονομίας, τα κονδύλια του οποίου προορίζονται για τη βελτίωση της ύδρευσης των δήμων σε όλη την Ελλάδα. Όμως, αντί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του παλιού και ακατάλληλου δικτύου (όπως πχ ο δήμος Άργους-Μυκηνών), θα σπαταλήσει αυτά τα χρήματα για …τηλεμετρία! – Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, η αντιπολίτευση του δήμου Σίφνου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως η δημοτική αρχή παραδέχτηκε ότι μετέφερε αμφιβόλου ποιότητας νερό στις δεξαμενές των οικισμών, από μη ελεγμένες γεωτρήσεις και με βυτία που δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές υγιεινής.

Διαβάστε εδώ την καταγγελία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Κάστρου» για την απαράδεκτη ποιότητα του νερού στο χωριό τους.

Κάποτε οι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβουν πως η ποιότητα της ύδρευσης αποτελεί ζωτικό παράγοντα για μια κοινωνία. Το σίγουρο είναι πως για ακόμα μια φορά κάποιοι γονείς θα κάνουν με ακατάλληλο νερό μπάνιο τα μωρά τους, κάποιοι τουρίστες θα δουν να τρέχει κόκκινο νερό από τις βρύσες τους, ενώ όλοι θα συνεχίσουν να ξοδεύουν χρήματα για εμφιαλωμένο νερό. Και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από αυτή τη δημοτική αρχή για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Φαίνεται πως ακόμα μια ευκαιρία χάνεται. Πάντως, υπάρχει ακόμα περιθώριο μέχρι τις 30 Απριλίου…
.aigaio365.g

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Πλήρης αδιαφορία – Ακόμα μια ευκαιρία για τη βελτίωση του νερού στη Σίφνο πάει χαμένη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo