ΣΙΦΝΟΣ Οι «Γλάροι Αιγαίου» πέταξαν για Σίφνο

Ο Δήμος Σίφνου και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαριστούν από καρδιάς τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο «ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ», που επισκέφτηκαν το νησί μας στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2016 και παρείχαν αφιλοκερδώς για ακόμα μια φορά πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε παιδιά και εφήβους ηλικίας έως και 18 ετών.

Την ιατρική ομάδα, την οποία συνόδευαν ο συντονιστής της αποστολής κ. Παύλος Βλάχος καθώς και ο συντονιστής του ιατρικού προγράμματος κ. Αλέξανδρος Αναστασόπουλος και έφεραν στο νησί μας δύο φουσκωτά σκάφη -με καπετάνιους τους κ.κ. Ευάγγελο Καραμπέτσο και Κωνσταντίνο Κόλλια- αποτελούσαν οι:

-Γρίβας Θεόδωρος – Ορθοπαιδικός χειρουργός

-Παπανδρέου Ιωάννης – Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής

-Γεωργιλάς Αναστάσιος – Καρδιολόγος

-Γκρινιούκ Κατερίνα – Παιδίατρος, Νεογνολόγος

-Ματιάτου Μαρία – Γεν. Παιδίατρος

-Μουμουλέτσα Αντωνία – Παιδίατρος

-Καϊάφα Αναστασία – Δερματολόγος χειρουργός

-Εμμανουήλ Μαρίνα – Ψυχολόγος

Οι γιατροί εξέτασαν συνολικά 136 παιδιά και εφήβους, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει διασυνδετική με το Τζάνειο για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 5.11.2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”, με θέμα “Έφηβος εμπειριών συλλέκτης”. Υπεύθυνοι για την επιστημονική προσέγγιση του θέματος από την πλευρά του Συλλόγου ήταν ο παιδίατρος εφηβικής ιατρικής κ. Γιάννης Παπανδρέου και η ψυχολόγος κα Μαρίνα Εμμανουήλ.

Η προσφορά των «ΓΛΑΡΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ” ήταν, όπως πάντα, εξαιρετικά σημαντική για τους γονείς και τα παιδιά μας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ασθενειών, αλλά και για την έγκαιρη διάγνωση παιδιατρικών προβλημάτων. Όλοι τους εργάστηκαν άοκνα για ένα διήμερο και απάλλαξαν τους γονείς από το άγχος, το χρόνο και τα έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα.

Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά δωράκια, προσφορά της Aegean Airlines, μεγάλου χορηγού των “ΓΛΑΡΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ”.

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση και στο προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου, στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου κ. Βασίλη Ψαθά, στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα υγείας κ. Κώστα Σούλη καθώς και στη γραμματέα του Δ.Σ. κα Φλώρα Χρύσου για την οργάνωση και το συντονισμό.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε ακόμα και στους:

mpaner-sifnos1.κ. Νίκο Βενάκη, Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, και στη σύζυγό του κα Μαρία Κορακή για την παράθεση δείπνου στην ομάδα των ιατρών στο εστιατόριο “ΚΥΚΛΑΔΕΣ” καθώς και για την προσφορά δυο αυτοκινήτων της εταιρείας “Sifnos Rent a Car” για τις μετακινήσεις μελών της αποστολής,

κ. Σταύρο Καλογήρου & κ. Μηνά Δαρζέντα για την προσφορά ενός αυτοκινήτου της εταιρείας τους «1ο MOTO CAR», επίσης για τις μετακινήσεις της αποστολής,
3. κα Μόσχα Διαρεμέ για την προσφορά έκπτωσης στα εννέα δωμάτια της επιχείρησης της «Hotel ΝΥΜΦΕΣ», που απαιτήθηκαν για τη διαμονή των μελών της αποστολής.
Ευχαριστούμε, επίσης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου που με την ομόφωνη απόφασή τους στήριξαν την κοινωφελή αυτή δράση.

Καλή αντάμωση με τους ΓΛΑΡΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ το 2017!

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Οι «Γλάροι Αιγαίου» πέταξαν για Σίφνο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo