ΣΙΦΝΟΣ Λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το πανηγύρι της ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ

ανακοινωση Ι Μητρόπολης

Σήμερα και αύριο θα τιμηθούν πανδήμως στη Σίφνο η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και η Πανσιφνιακή πανήγυρη της Παναγίας, της επιλεγομένης “Χρυσοπηγής”, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και των προσκληθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου και Κασανδρείας κ. Νικοδήμου.

Σήμερα το απόγευμα, η ιερά εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής θα μεταφερθεί από το λιμάνι των Καμαρών στον ιερό βράχο, αφού προηγουμένως, κατά το επιχώριο έθος, επιβιβασθεί επί του ταχυπλόου Speed Runer III, της Εταιρείας του Σιφνίου Πλοιοκτήτη κ. Λεωνίδα Ευγενίδη-Δημητριάδη, το οποίο θα πραγματοποιήσει τον διάπλου της νήσου.

Τιμές θα αποδώσουν το Πολεμικό “ΡΟΥΣΣΕΝ” και η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Άμα τη αφίξει της ιεράς Εικόνος στον ιερό Ναό της Χρυσοπηγής, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος κηρύξοντος το θείο Λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου και Σύρου και Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η ιερά εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής θα διέλθει λιτανευτικώς από όλα τα χωριά της Σίφνου και θα καταλήξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου θα τελείται η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄. Ακολούθως θα λάβει χώρα η πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας Χρυσοπηγής, την οποία θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και στην οποία θα συμμετάσχουν οι μαθητές των Σχολείων της Σίφνου.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεἰ η θεμελίωση του νέου Διδακτηρίου του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου, επί οικοπέδου, το οποίο δώρισε για το σκοπό αυτό η Ιερά Μονή Βρύσεως Σίφνου.

http://www.koinignomi.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το πανηγύρι της ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo