ΣΙΦΝΟΣ «Καν’ το όπως ένας Σιφνιός»: Η Σίφνος καταργεί την πλαστική σακούλα

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

“Κάν’ το όπως ένας Σιφνιός”
Ανοιχτή πρόσκληση σε κατοίκους, φίλους και επισκέπτες της Σίφνου

Ο Δήμος Σίφνου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, χαιρετίζει την πρωτοποριακή κίνηση της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου “Κάν’ το όπως ένας Σιφνιός” και σας προσκαλεί να υποστηρίξετε τη δράση για την εξάλειψη της πλαστικής σακούλας στο νησί μας, που ξεκινά από τις 15 Απριλίου.
Ο καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να βάλει το «λιθαράκι» του σε αυτή την ενέργεια που μόνον οφέλη μπορεί να επιφέρει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο!
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΦΝΟ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ!

Σίφνος, 14.4.2016

Ακολουθεί το σχετικό δελτίου τύπου της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Καν’ το όπως ένας Σιφνιός»: Η Σίφνος καταργεί την πλαστική σακούλα
Πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου
Με την Υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων της Σίφνου και του Δήμου Σίφνου
Σίφνος, 12 Απριλίου 2016 — Η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου (Sifnos Island Cooperative), στο πλαίσιο της συνεχούς δραστηριότητάς της για την πράσινη ανάπτυξη του νησιού, ξεκινά από 15 Απριλίου 2016 την εφαρμογή της Οδηγίας 2015/720. Tα καταστήματα λιανικής πώλησης του νησιού στηρίζουν την δράση παρέχοντας αντικίνητρα με την υιοθέτηση χρέωσης 0,10 ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.
Η εκστρατεία για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας αποτυπώνει τη μακρά παράδοση της Σίφνου στη νοικοκυροσύνη, την καθαριότητα και την ουσιαστική και διαρκή φροντίδα των κατοίκων της για την προστασία του περιβάλλοντος και την υψηλή ποιότητας ζωής στο νησί. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 με τη διάθεση σε πολύ χαμηλό κόστος 3 μεγεθών πάνινης τσάντας πολλαπλών χρήσεων που παράγεται στο νησί. Η εκστρατεία γνώρισε μεγάλη απήχηση, καθώς περισσότερες από 2.400 πάνινες τσάντες διατέθηκαν μέσα στις πρώτες 40 ημέρες.
Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την αειφόρο πράσινη ανάπτυξη τη Σίφνου, η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου συνεχίζει την εκστρατεία για τη μείωση της πλαστικής σακούλας με τη δράση «Καν’το όπως ένας Σιφνιός». Οι ενέργειες που υποστηρίζουν την εκστρατεία είναι οι εξής:
•Ενημέρωση των μαθητών των σχολειών της Σίφνου με επισκέψεις των μελών της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου στα νήπια, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο και τη διανομή σε αυτούς 440 πάνινων τσαντών που παράγονται στο νησί.
•Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 20η Μαρτίου, Ημέρα της Γης, όπου 377 μαθητές παρουσίασαν ζωγραφισμένες τις υφασμάτινες τσάντες που τους χαρίστηκαν, βίντεο που έφτιαξαν για το περιβάλλον, κουκλοθέατρο, καθώς και δικά τους τραγούδια με θέμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις πλαστικές σακούλες. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μέλη της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου, μοίρασαν δωρεάν στους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση 200 πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.
•Επικοινωνία με τα σημεία λιανικής πώλησης της Σίφνου για την υποστήριξη της δράσης και παράλληλη διάθεση των πάνινων τσαντών που διατίθενται από τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου στα συνεργαζόμενα σημεία.
•Ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών της Σίφνου με υλικό που διατίθεται στα καταστήματα του νησιού.
Όλοι μαζί, αποδεικνύουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τη Σίφνο και το περιβάλλον, συμβάλλοντας με συλλογικές δράσεις και μέσα από τις επιλογές μας στην ανάπτυξη του νησιού με σεβασμό στον άνθρωπο, τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Σχετικά με τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου
Η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου (ΣΕΣ) ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό να καλύψει χρόνιες ανάγκες, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η πράσινη ενέργεια, η προστασία του περιβάλλοντος, ο καινοτόμος τουρισμός, οι συγκοινωνίες, η καλύτερη παραγωγή, τυποποίηση & διακίνηση τοπικών προϊόντων. Σήμερα, αριθμεί ήδη 100 μέλη, μόνιμους κατοίκους του νησιού και επισκέπτες/φίλους. Στόχος της είναι να δραστηριοποιεί μια κοινή προσπάθεια για την κοινωνικά υπεύθυνη εξέλιξη και ανάδειξη της Σίφνου, καθώς και τη μακρόπνοη ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Υπεύθυνος επικοινωνίας : Γιάννης Ποριώτης (6937251192), info@sifnosislandcoop.gr
Website ΣΕΣ: http://sifnosislandcoop.gr
Website Δράσης «Καν’ το Όπως Ένας Σιφνιός»: http://sifnosislandcoop.gr/greenbag

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ «Καν’ το όπως ένας Σιφνιός»: Η Σίφνος καταργεί την πλαστική σακούλα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo