ΣΙΦΝΟΣ Και στη Σίφνο διαμαρτυρίες κατοίκων για νερό και λύματα

Φωνάζουν οι κάτοικοι της Σίφνου για τα λύματα και το νερό: «Κινδυνεύει η υγεία μας»

Το παράδειγμα των κατοίκων της Μήλου, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες διαμαρτύρονται κατά της δημοτικής αρχής λόγω των προβλημάτων της ύδρευσης και της καθαριότητας του νησιού τους, φαίνεται πως ακολουθούν οι κάτοικοι του Κάστρου της Σίφνου, οι οποίοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη ποιότητα του νερού στο χωριό τους και κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι διαθέτει τα σκουπίδια και τα λύματα ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους.

Οι κάτοικοι του Κάστρου διαμαρτύρονται πως έχουν πρόβλημα με την ποιότητα του νερού εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, υποστηρίζουν, πως έχουν στην κατοχή τους ιδιωτικές μετρήσεις, οι οποίες αποδεικνύουν πως το νερό εκτός από ακατάλληλο, είναι και επικίνδυνο. Οι ίδιοι τονίζουν πως ο δήμος αρνείται να κάνει τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις και τους παρουσιάζει κάποιες μικροβιολογικές μετρήσεις αμφιβόλου ποιότητας.

Μάλιστα, κάποιες οικογένειες έχουν προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη και έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά του δημάρχου και κατά παντός υπευθύνου. «Στο Κάστρο τα τελευταία χρόνια έχουν νοσήσει από καρκίνο, που έχει άμεση σχέση με το νερό τουλάχιστον 15 άτομα στους 60! Μιλάμε για το 25% του πληθυσμού. Επιπλέον, έχουμε και 5 νεφροπαθείς. Άρα λόγω του νερού αντιμετωπίζουν πρόβλημα 20 στους 60. Το 33% των κατοίκων!» δήλωσε στο Aigaio365 μόνιμος κάτοικος του χωριού.

Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες, πως ο δήμος εναποθέτει λύματα, χημικά και σκουπίδια στην τοποθεσία Βορεινή, κοντά στη χωματερή, η οποία βρίσκεται πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού! Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν, πως συχνά σε εκείνο το σημείο βόσκουν και αιγοπρόβατα! Υπενθυμίζεται, πως για τον ίδιο λόγο στο δήμο Μήλου επιβλήθηκε πρόστιμο 42.000 ευρώ, το οποίο βέβαια θα πληρώσουν οι πολίτες…

Οι κάτοικοι που μίλησαν στο Aigaio365 δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τέλους, ώστε να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους, ακόμα και αν το οικονομικό βάρος των δικαστικών αγώνων είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο. Μάλιστα, απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν αυτοπροσώπως στο νησί και να κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι, πως οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα βασικά δεν έχουν την παραμικρή υποστήριξη από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως χαρακτηρίζονται ως «γραφικοί» από τα μέλη του δήμου, επειδή διαμαρτύρονται για το αυτονόητο. Και εκτός από τα σημαντικά προβλήματα υγείας, οι παραπάνω φωτογραφίες, που έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, μόνο καλό δεν κάνουν στην τουριστική προβολή του νησιού. Είναι πραγματικά κρίμα για ένα νησί με απίστευτη φυσική ομορφιά, το οποίο παράγει τόνους πολιτισμού, να αμαυρώνεται η εικόνα του από την αδιαφορία και την ανικανότητα κάποιων…
www.aigaio365.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Και στη Σίφνο διαμαρτυρίες κατοίκων για νερό και λύματα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo