ΣΙΦΝΟΣ Η συνεργασία δήμου με την INTERAMERICAN συνεχίζεται

Ιδιαίτερη πρακτική αξία είχε για την τοπική κοινωνία η οργάνωση της διημερίδας Πρόληψης και Φροντίδας της Υγείας, στη Σίφνο στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Σίφνου και της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους για την υγεία, με την αξιοποίηση της γενικής κλινικής του ομίλου, της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο σειρά δωρεάν κλινικών εξετάσεων για 100 παιδιά, τα περισσότερα των οποίων εμβολιάστηκαν, καθώς επίσης κλινική εξέταση μαστού 50 γυναικών. Ακόμη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» οργανώθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων για τα προβλήματα ανάπτυξης κατά την παιδική ηλικία, τις βασικές γνώσεις για τους παιδικούς εμβολιασμούς και τη σύγχρονη προσέγγιση πρόληψης καρκίνου του μαστού, αντιστοίχως από τους κυρίους Γιώργο Ζλατάνο, διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC και Γιώργο Παπάζογλου, χειρουργό διευθυντή της κλινικής μαστού.

Εκτός των ιατρών, στην αποστολή της INTERAMERICAN συμμετείχαν, με την παρουσία και υποστήριξη της τοπικής συνεργάτιδος πωλήσεων κ. Τούλας Κλωνάρη, ο κ. Μανώλης Κούτης, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, η κ. Νικολέτα Θωμοπούλου, υπεύθυνη υγειονομικών υπηρεσιών και η κ. Κατερίνα Σεμίνη, προϊσταμένη εξωτερικών ιατρείων της κλινικής, καθώς και ο κ. Βαγγέλης Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC, που δήλωσε σχετικά:

“Με αυτή την πρωτοβουλία μας και άλλες ανάλογες στη νησιωτική Ελλάδα προσπαθούμε να συμβάλουμε στην κάλυψη αναγκών υγείας που διαπιστώνονται σε περιοχές όπου έχουμε αναπτύξει, παράλληλα, ευρύτερη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παροχή Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας από την INTERAMERICAΝ, που αποτελεί επιλογή του Δήμου Σίφνου, είναι ουσιαστική, δεδομένου ότι πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 6 αεροδιακομιδές ενώ φέτος έχουν, ήδη, μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα 7 κάτοικοι του νησιού σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης”.

Ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, εξάλλου, υπογράμμισε: “O Δήμος μας είναι πρώτος στις Κυκλάδες σε αναλογία παιδιών ως προς τον συνολικό πληθυσμό, με 500 παιδιά επί συνόλου 2.500 κατοίκων. Όμως, δεν διαθέτουμε παιδίατρο στο νησί! Ανάλογες, όπως δηλώνει και η χρήση, είναι και οι ανάγκες μας για άμεση αεροδιακομιδή ασθενών ή τραυματιών. Επομένως, τόσο η σταθερή συνεργασία που έχουμε με την INTERAMERICAN Βοήθειας όσο και η παρουσία και παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους του ιατρικού κλιμάκιου της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC στη Σίφνο, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και στοχεύουμε να έχουν ανάλογη συνέχεια με μελλοντικές εκδηλώσεις”.

http://cyclades24.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Η συνεργασία δήμου με την INTERAMERICAN συνεχίζεται”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo