ΣΙΦΝΟΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΙΦΝΟΥ: Θέσεις για το θέμα καθαριότητας

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΙΦΝΟΥ: Με αφορμή δημοσιεύματα & διαμαρτυρίες κατοίκων για την καθαριότητα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Έχουμε τονίσει πάρα πολλές φόρες ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Σίφνος στον τομέα της καθαριότητας δεν τιμά κανένα και πολύ περισσότερο το Δήμο.

Ανακυκλώσιμα υλικά παρατημένα.

Σωροί σκουπιδιών στοιβαγμένοι σε ιδιωτικούς χώρους, εν ήδη χωματερής που ξαφνικά αναφλέγονται και καίγονται από μόνα τους.

Κάδοι άπλυτοι και ξεχειλισμένοι από σκουπίδια με έντονη δυσοσμία δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες από τους συμπολίτες μας.

Μόνο για την καθαριότητα των οικισμών, ο Δήμος πληρώνει τον εργολάβο με συμβάσεις που ξεπερνούν το πoσό των 25.000 ευρώ τον μήνα.

Πληρώνουμε πάνω από 300.000 ευρώ τον χρόνο και η καθαριότητα των οικισμών βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, χωρίς να τηρούνται οι όροι της σύμβασης και χωρίς να ελέγχεται ο εργολάβος.

Γιατί άραγε? Δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε?

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά υπάρχει και άλλη σύμβαση με τον ίδιο εργολάβο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

«Σκάνδαλο» χαρακτήρισε την εφαρμογή των όρων της σύμβασης καθαριότητας η εφημερίδα Κοινή Γνώμη της Σύρου στις 13 Ιουνίου 2014.

Η σύμβαση προέβλεπε ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται με τα απορριμματοφόρα και μηχανήματα του εργολάβου.

Βέβαια εμείς με το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας που μας διακρίνει, παραχωρήσαμε στον εργολάβο τα απορριμματοφόρα του Δήμου, «για να κάνει ο άνθρωπος προσωρινά τη δουλειά του» όπως διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος κ. Μπαμπούνης τόσο το Δημοτικό συμβούλιο αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που ζητούσε εξηγήσεις….

Ο εργολάβος λοιπόν για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε τη δουλειά του με τα μηχανήματα του Δήμου χωρίς να ξοδεύεται, εισπράττοντας όμως κανονικά τα χρήματα της σύμβασης.

Ενώ η σύμβαση υπογράφτηκε στις 14 Μαρτίου του 2014, το απορριμματοφόρο του Δήμου με τα στοιχεία ΚΗΙ 1508 ενώ θα έπρεπε να είναι σε ακινησία, συνέχιζε, έξι μήνες μετά το μήνα Αύγουστο να εφοδιάζεται με καύσιμα και να κινείται με προσωπικό που είχε προσλάβει ο εργολάβος.

Ο εργολάβος είναι απών για όλο το διάστημα του καλοκαιριού ενώ η σύμβαση προβλέπει δαπάνη για εισιτήρια και έξοδα διαμονής. Η μήπως έχει νοικιάσει σπίτι και δεν το γνωρίζουμε?

Το 2014 το πλύσιμο των κάδων προβλεπόταν να γίνει τέσσερις φορές και δεν έγινε καμία.

Σε ερώτημα μας για το πόσες φόρες έγινε το πλύσιμο των κάδων το 2015, αφού βάσει της σύμβασης έπρεπε να πλυθούν δύο φορές το καλοκαίρι τον Ιούνιο και Ιούλιο, η απάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου ήταν, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και περάστε από το γραφείο μου να σας ενημερώσω.

Εντύπωση μας κάνει τέλος που ο Δήμαρχος πρότεινε η νέα σύμβαση με τον εργολάβο να γίνει διετής και το Δημοτικό Συμβούλιο φυσικά κατά πλειοψηφία την ψήφισε.

Επιμένουμε ότι, αντί το έργο της αποκομιδής να ανατεθεί σε ιδιώτη έναντι 300.000,00 ευρώ θα μπορούσε ο Δήμος να το κάνει μόνος του.

Υπάρχουν οχήματα, υπάρχει προσωπικό μόνιμο, αλλά και θα προσλαμβανόταν και εποχιακό και το νησί θα ήταν πεντακάθαρο. Λαμπρό παράδειγμα το προσωπικό που προσλήφθηκε μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και απασχολείται στην καθαριότητα.

Αλλά τότε δεν θα είχαμε …εργολάβους…….
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΙΦΝΟΥ

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΙΦΝΟΥ: Θέσεις για το θέμα καθαριότητας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo