ΣΙΦΝΟΣ Εκδήλωση με θέμα την γνωριμία με τη Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωριμία με τη Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου ήταν ο στόχος και το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα του Ιδρύματος Στ. Πρόκου και στην οποία συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του νησιού.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των πεπραγμένων της Συνεταιριστικής Εταιρίας από την Ίδρυσή της – και λίγο πριν – μέχρι σήμερα, και συζητήθηκαν οι προοπτικές, οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητές της.

Εκ μέρους της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου μίλησαν ο πρώην Ευρωβουλευτής, χημικός μηχανικός Νίκος Χρυσόγελος που αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές εθνικές πηγές χρηματοδότησης και ο μηχανολόγος μηχανικός Βασίλης Κασιώτης που μίλησε για το παράδειγμα του νησιού Samso στη Δανία που έχει πετύχει ενεργειακή αυτάρκεια 140% με τις μονάδες παραγωγής να ανήκουν στους πολίτες.

Καλεσμένος στην ενημερωτική αυτή συνάντηση ήταν ο μηχανικός περιβάλλοντος και μοριακός βιολόγος Λουκάς Αδριανός, από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης που επίσης έχει ιδρύσει ένα δικό της Ενεργειακό και Αναπτυξιακό Συνεταιρισμό. Ο κ. Αδριανός μίλησε για το φαινόμενο της απληστίας και πως αυτή μπορεί να περιοριστεί μέσα από την οργάνωση των πολιτών σε συνεταιρισμούς.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις που έθεσε το κοινό και απάντησαν ο Πρόεδρος και άλλα μέλη της Συνεταιριστικής Εταιρίας με τεχνικές γνώσεις. Η συζήτηση έδειξε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας τόσο σε σχέση με τα συνεταιριστικά εγχειρήματα όσο και τις προοπτικές του νησιού.

Στα ιδιαίτερα της βραδιάς να σημειώσουμε την ξεχωριστή video-παρουσίαση των πεπραγμένων με τρόπο που συνδύαζε ιδανικά τεχνολογία με παράδοση και το οποίο χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό!

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Εκδήλωση με θέμα την γνωριμία με τη Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo