ΣΙΦΝΟΣ Αλλεπάλληλες συναντήσεις του δημάρχου Σίφνου για την επίλυση προβλημάτων

Συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης, στην προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σίφνου σε διάφορα θέματα προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες και αναγκαίες λύσεις.
Ο Δήμαρχος Σίφνου συναντήθηκε με το αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλο για τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σφαγείου

Οι συναντήσεις έγιναν την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σίφνου συναντήθηκε με το αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλο, με στόχο την ένταξη από πλευράς Υπουργείου της χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου, με την κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Σφαγείου.

Ο αν. υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα χρηματοδότησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου που θα οδηγήσει στην μόνιμη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου και την εξυπηρέτηση των αγροτών των Δυτικών Κυκλάδων. Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της επιστροφής των 2 εγγυητικών επιστολών συνολικού ποσού 58.500,00€ από το Υπουργείο στο Δήμο μιας και το έργο της Ίδρυσης του Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου εξαιρέθηκε το 2010 από το Γ’ ΚΠΣ – Μέτρο 2.1.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Δαλαγγέλη με σκοπό την οριστική επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Αττικής(ΕΝΜΑ) σε σχέση με το μη χαρακτηρισμό ως μνημείου των καταλοίπων του μεταλλευτικών δραστηριοτήτων κατά μήκος όλου του χώρου κατασκευής του ΧΥΤΑ.

Ο κ. Δαλαγγέλης κατανόησε την ανάγκη, στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων(ΚΣΝΜ), να δοθεί θετική γνωμοδότηση προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα και απρόσκοπτα οι εργασίες ολοκλήρωσης του τόσο σημαντικού για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Σίφνου, έργου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Σίφνου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και ενημερώθηκε για την έναρξη του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» στις αρχές του 2015. Μέσω αυτού του προγράμματος, που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού, με 5-μήνη απασχόληση, 14 νέοι κυρίως άνεργοι.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΦΝΟΣ Αλλεπάλληλες συναντήσεις του δημάρχου Σίφνου για την επίλυση προβλημάτων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo