ΣΙΚΙΝΟΣ Εξασφάλιση εξόδων διαμονής αγροτικού ιατρού από τον Δήμο Σικίνου

Παραμένει στο προσκήνιο η ανάγκη παροχής κινήτρων προς ιατρούς για τις μικρές νησιώτικες υγειονομικές δομές
Κάθε μήνα κι άλλος αγροτικός ιατρός

Εξασφάλιση εξόδων διαμονής αγροτικού ιατρού από τον Δήμο Σικίνου
Έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα θα βαδίσουν τα νησιά των Κυκλάδων σε επίπεδο κάλυψης των υγειονομικών δομών με ιατρικό προσωπικό, αφού η ανυπαρξία ελκυστικών κινήτρων εκ μέρους της Πολιτείας, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθούν τους ίδιους να επιλέγουν και να παραμένουν σε κάποιο μικρό νησί, οδηγεί την πλευρά της Αυτοδιοίκησης αλλά και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών να αναζητούν τρόπους ώστε να μη στερηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι το αυτονόητο δικαίωμα της στοιχειώδους πρόσβασης στην Πρωτοβάθμια Υγεία.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Σικίνου, ο οποίος κατά την καλοκαιρινή περίοδο προχώρησε στη λήψη απόφασης, μέσω της οποίας θα κάλυπτε οικονομικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα το κόστος διαμονής ενός αγροτικού ιατρού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Σικίνου, Βασίλη Μαράκη, κατέστη σαφές πως, αυτός ο τρόπος κάλυψης της θέσης αγροτικού ιατρού στο Αγροτικό Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει επ΄ ουδενί οριστική λύση, αφού ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να καλύπτει ένα μέρος των εξόδων των ιατρών, θέμα για το οποίο – όπως τόνισε – οφείλει να αναζητήσει λύσεις η Πολιτεία.

Συνεχείς αποσπάσεις ιατρών

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί το νησί να μην έχει μείνει χωρίς ιατρό, ωστόσο, κάθε μήνα αποσπάται διαφορετικός από γειτονικά νησιά, προκειμένου να μη μείνει κενή η θέση στο Αγροτικό Περιφερειακό Ιατρείο. Το συγκεκριμένο θέμα προβληματίζει κι άλλα Κυκλαδονήσια κυρίως δε τους θερινούς μήνες, οπότε και ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω των παραθεριστών αλλά και των επισκεπτών.

Ως “παυσίπονο” στο πρόβλημα, ο Δήμος Σικίνου κατάφερε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε να εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό για την παραμονή ενός αγροτικού ιατρού στο νησί λόγω της παρουσίας επισκεπτών, ο οποίος όμως αντικαταστάθηκε από άλλον συνάδελφό του τον Σεπτέμβριο, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νησί, έως και τα μέσα Οκτώβρη.

Βάσει των όσων διευκρίνισε ο κ. Μαράκης, το γεγονός της ανυπαρξίας κινήτρων από το κεντρικό κράτος έχει διαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση στις δομές Υγείας πολλών νησιών, με τους Δήμους συχνά να αναζητούν τρόπους μέσω των οποίων θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Ο δήμαρχος Σικίνου εξήγησε για ακόμη μία φορά δε, πως, οι ιατροί επιλέγουν δύσκολα για το αγροτικό τους τον νησιώτικο χώρο, με αποτέλεσμα οι συνεχείς αποσπάσεις από τα άλλα νησιά να “επουλώνουν” προσωρινά το πρόβλημα ενός τόπου, αλλά παράλληλα να αποδυναμώνουν τις αντίστοιχες δομές στα γειτονικά νησιά.

– See more at: http://www.koinignomi.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΙΚΙΝΟΣ Εξασφάλιση εξόδων διαμονής αγροτικού ιατρού από τον Δήμο Σικίνου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo