Σε Σύρο, Νάξο και Αμοργό τα πρώτα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες

Η Νάξος θα αποτελέσει μαζί με τη Σύρο και την Αμοργό τα τρία πρώτα υδατοδρόμια που θα αδειοδοτηθούν στην περιοχή των Κυκλάδων υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το υδατοδρόμιο Νάξου (ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Νάξου) συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό σχεδιασμό δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, για τα υδατοδρόμια Νάξου και Αμοργού έχουν υπογραφεί ήδη οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών αδειοδότησης υδατοδρομείων, ανάμεσα στην εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και την περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ειδικότερα, για τα υδατοδρόμια Νάξου και Αμοργού έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της πορείας αδειοδότησης τους, καθώς και τα προβλεπόμενα από το νόμο 4146/13, εγχειρίδια έχουν ήδη εκπονηθεί από την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και κατατεθεί στη συνέχεια στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.

Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρωθεί η επιτόπια αυτοψία από εξειδικευμένο κλιμάκιο της εταιρίας για τη χωροθέτηση των υδατοδρομίων Νάξου και Αμοργού. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του δεύτερου σταδίου αδειοδότησης του υδατοδρομίου Νάξου με την άριστη συνεργασία της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» (ως αναδόχου εταιρίας), του ΔΛΤ Νάξου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για τις παραπάνω εξελίξεις ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου Νίκος Σέργης δήλωσε: «Φιλοδοξούμε ότι το Υδατοδρόμιο Νάξου θα είναι ένα από τα πρώτα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες και θα δώσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας μια επιπρόσθετη και ασφαλή επιλογή για τη μεταφορά τους«.

naxostimes.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Σε Σύρο, Νάξο και Αμοργό τα πρώτα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo