ΣΕΡΙΦΟΣ Συνεργασία της INTERAMERICAN με το δήμο Σερίφου για υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας

Τη γεωγραφική ανάπτυξη των συνεργασιών της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει η INTERAMERICAN, με αντικείμενο των παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας στη νησιωτική Ελλάδα, προσθέτοντας και τη Σέριφο στους ήδη συνεργαζόμενους δήμους Τήνου, Σίφνου, Ιστιαίας-Αιδηψού και Ύδρας.

Το γεγονός ότι κατά την τελευταία τριετία η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει στη Σέριφο 9 αποστολές διακομιδής με εναέριο μέσο για ασφαλισμένους της, είναι ενδεικτικό των αναγκών του νησιού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Μαυρέλης, γενικός διευθυντής εργασιών της INTERAMERICAN, τονίζοντας την κοινωνική αξία της εν λόγω συνεργασίας. Εξάλλου, ο δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης σε σχετική δήλωσή του υπογραμμίζει την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας του συνόλου των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.200 περίπου. Η δημοτική αρχή αξιοποιεί με αυτή τη συμφωνία, όπως και οι άλλοι συνεργαζόμενοι δήμοι, τις διατάξεις του “Καλλικράτη”, που από πέρυσι επιτρέπει τη διάθεση κονδυλίων για υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

Όσον αφορά στις καλύψεις, το πρόγραμμα ασφάλισης είναι ειδικά διαμορφωμένο για την τοπική κοινωνία, λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το δημόσιο σύστημα και μόνο εφόσον δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να επιληφθεί το ΕΚΑΒ, περιλαμβάνοντας διακομιδή με ελικόπτερο ή υγειονομικό αεροπλάνο –καθώς και με ασθενοφόρο όπου απαιτείται- και ακόμη συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους συνεργάτες της εταιρείας (τηλεφωνικές συμβουλές) με απεριόριστη πρόσβαση των κατοίκων στη Γραμμή Υγείας 1010. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής Βοηθείας, μόνο κατά το 2013 η INTERAMERICAN ανταποκρίθηκε σε 147 κλήσεις για διακομιδή από αέρος, με 8 στις 10 κλήσεις να προέρχονται από τα νησιά της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι η ασφάλιση των κατοίκων της Σερίφου έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Απριλίου.
http://cyclades24.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΕΡΙΦΟΣ Συνεργασία της INTERAMERICAN με το δήμο Σερίφου για υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo