ΣΕΡΙΦΟΣ Στη Σέριφο το 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα», ανακοινώνουν, το 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στη Σέριφο από τις 4 έως 6 Μαΐου 2018.
Bookmark and Share
Στην ανακοίνωση, αναφέρονται, αναλυτικά, τα παρακάτω:

«Το Συνέδριο έχει τίτλο: «Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προφοράς λένε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) καισυνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σερίφου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» με έδρα τη Νάουσα Πάρου, ιδρύθηκε επίσημα το 2013, με τη συμμετοχή 14 Συλλόγων Γυναικών από 11 νησιά : Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος και Σύρος με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους για την επίτευξη των επιδιώξεων τους.Ο θεσμός της επαφής και συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Γυναικών ξεκίνησε το 2006 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου με τη διοργάνωση του 1ου και 2ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών και έκτοτε ακολούθησαν ετήσια συνέδρια σε διαφορετικά νησιά ( Μύκονος 2010, Αμοργός 2012, Τήνος 2013, Άνδρος 2014, Κέα 2016 και Κύθνος 2017).

Τα Πανκυκλαδικά Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών αποτελούν πλέον ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα της Κυκλαδίτισσας, δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας και της τοπικής ιστορίας αλλά και βελτίωσης της δικτύωσης και της συνέργειας ανάμεσα στους Συλλόγους των νησιών. Κινητοποιούν δε τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο προσφοράς, αλληλεγγύης και συμμετοχής. Η θεματολογία τους περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα θεμάτων τα οποία απασχολούν τις γυναίκες στις Κυκλάδες, όπως: Υγεία, Επιχειρηματικότητα, Παράδοση, Πολιτισμός, Οικογένεια, Κοινωνία και άλλα.

Στο επικείμενο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι φορέων με εμπειρία και ενεργό δράση σε ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων βίας, καθώς και επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα βίας.Στα πλαίσια του Συνεδρίου, προωθούνταιεπίσης, – σχετικές με τη θεματολογία του συνεδρίου – παράλληλες δράσεις, όπως η συνεγασία με την εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων και η υλοποίηση σεμιναρίων στη Σέριφο. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθούν τα ακτοπλοικά δρομολόγια του Μαΐου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σας προσκαλούνστη Σέριφο, για να παρακολουθήσετε ένα πραγματικά ενδιαφέρον Συνέδριο, που απευθύνεται σε όλες τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες.

Για την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών
«ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Η Πρόεδρος
Λοϊζου Άννα

Για το Σύλλογο Γυναικών Σερίφου
«Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ»

Η Πρόεδρος
Γαλανού Ισιδώρα»

Newsroom Cyclades Voice

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΕΡΙΦΟΣ Στη Σέριφο το 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo