ΣΑΣ: Τηρεί στάση αναμονής για NEL λόγω νέων επενδυτών

Ομάδα νέων επενδυτών αναλαμβάνει την NEL Lines καθώς, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, υπέβαλε την παραίτηση του ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Αβραντίνης.
Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος τη ΝΕΛ Ηλίας Σταυριανός κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη του να μην προχωρήσουν σε έκπτωση της εταιρείας από τις γραμμές στις δυτικές Κυκλάδες.

«Μετά από ολονύχτιες συζητήσεις ο κ.Αβραντίνης προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση και την εξόφληση των οφειλομένων προς τους ναυτικούς και τη συνέχιση των γραμμών της εταιρείας υπέβαλε την παραίτησή του και τη ΝΕΛ αναλαμβάνει μια ομάδα νέων επενδυτών που εντός της ημέρας θα γνωστοποιήσουν τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους ενώ το πρωί της Παρασκευής θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΕΛ.
Είπε επίσης ότι γνωρίζοντας πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τους τελευταίες μήνες και την αποκοπή των νησιών από τη μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση, απευθύνει έκκληση προς το ΣΑΣ, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία είναι 43 χρόνια και έχει 500 εργαζόμενους επί πολλούς μήνες απλήρωτους, να δοθεί μια ευκαιρία για μερικά 24ωρα για μια αναβολή στη συζήτηση για την ερχόμενη Τρίτη ή το αργότερο Τετάρτη.
Πρόσθεσε ότι οι νέοι επενδυτές θα πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους και κρατικούς φορείς, ενώ θα ξεκινήσει η εκτέλεση των δρομολογίων των δύο γραμμών.
Σημείωσε ακόμη ότι από τις 11 Ιουνίου του 2015 η ΝΕΛ είναι αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 25.545.960,00 Ευρώ με έκδοση μέχρι 85.153.200 νέων μετοχών της εταιρείας.
Με βάση τα νέα δεδομένα το υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να τηρήσει στάση αναμονής στο αν θα κηρυχθεί άμεσα έκπτωτη από τις γραμμές των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου. Για το θέμα πάντως υπήρξε θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία, του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός, είπε ότι ήδη έχουμε φθάσει στο μέσον της καλοκαιρινής σεζόν και η εταιρεία κλήθηκε να καλύψει την πρώτη γραμμή της ΝΕΛ λόγω μηχανική βλάβης πλοίου της, με το επιβατηγό οχηματαγωγό «Αρτεμις» για 6 μήνες συνέχεια.
Και πρόσθεσε ότι έως σήμερα «η εταιρεία έχει συνάψει 6 συμβάσει ς με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευρά γραφειοκρατίας αλλά κυρίως της αβεβαιότητας για την εταιρία για το που θα βρίσκεται το πλοίο της αυτή τη σεζόν.»
Δήλωσε επιπλέον ότι η αβεβαιότητα αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια και η HSW ενδιαφέρεται να καλύψει τη γραμμή με πιο μακρόχρονη σύμβαση μέχρι τέλος του χρόνου και στη συνέχεια να γίνει ένα νέος διαγωνισμός.
Οι γραμμές που κάλυπτε έως τώρα οι ΝΕΛ ήταν οι εξής:Σύρος-Κύθνος-Κέα-Λαύριο, Σύρος-Πάρος-Νάξος-Ιος-Σίκινος-Φολέγανδρος-Κίμωλος-Μήλος, Σύρος-Πάρος-Σέριφος-Κίμωλος-Μήλος και Σύρος-Τήνος-Ανδρος.Επίσης Σύρος-Τήνος-Ανδρος, Σύρος-Κύθνος-Κέα-Λαύριο, Σύρος-Πάρος-Νάξος-Δονούσα-Αιγιάλη-Κατάπολα-Κουφονήσι-Σχοινούσα-Ηρακλειά-Νάξος-Πάρος-Σύρος, Σύρος-Πάρος-Νάξος-Φολέγανδρος-Σίκινος-Ιος-Θηρασιά-Θήρα-Ανάφη.

tovima.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΣ: Τηρεί στάση αναμονής για NEL λόγω νέων επενδυτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo