ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Φηρά: Επιστροφή στην προβληματική κανονικότητα

Οι καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Θήρας (Φηρά) ολοκληρώθηκαν χθες και από σήμερα 31 Οκτωβρίου 2017 η κυκλοφορία επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή της.

Οι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ίσχυαν από τα τέλη Ιουνίου, περιελάμβαναν 24ωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων στην πλατεία των Φηρών (εξαιρουμένων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ), μονοδρόμηση από το ξενοδοχείο Ερατώ μέχρι το σούπερ μάρκετ Δακουτρού και πεζοδρόμηση από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας μέχρι τη Μητρόπολη.

Πέρα από την επιβάρυνση των μετακινήσεων στην περιοχή των Φηρών, βασικό μειονέκτημα της άρσης των ρυθμίσεων αποτελεί το ότι χάνεται η έννοια της πλατείας, του χώρου που θα μπορεί να αποτελεί σημείο συνάντησης ή και παιχνιδιού χωρίς την ενόχληση των οχημάτων.

Το γεγονός ότι η πλατεία δεν βρίσκεται στην πλευρά της καλντέρας και δεν επηρεάζεται εύκολα από τους ανέμους, ευνοεί στο να γίνει σημείο αναφοράς για τους ολοένα και αυξανόμενους επισκέπτες της Σαντορίνης τον χειμώνα. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο των Φηρών αναμφίβολα θα ωφεληθούν από μια τέτοια εξέλιξη και θα συμβάλουν στη βελτίωση της συνολικής εικόνας της περιοχής.

Στα παραπάνω συνηγορεί και το γεγονός της πλήρους λειτουργίας πλέον το περιφερειακού των Φηρών και σε λίγο καιρό του αυτοκινητόδρομου αεροδρομίου-Οίας που θα αποροφήσει ένα μεγάλο μέρος της κίνησης οχημάτων. Η διέλευση από την πλατεία των Φηρών δεν θα διευκολύνει την κίνηση πλέον απλά δεν θα της επιτρέπει να λειτουργεί ως πλατεία συνεύρεσης και ως κέντρο πόλης.
atlantea.news

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Φηρά: Επιστροφή στην προβληματική κανονικότητα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo