ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Πολλά τα καταλύματα, μειωμένες οι πληρότητες

Στη Σαντορίνη η υψηλή θερινή τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της με τις αφίξεις των επισκεπτών στο νησί να εμφανίζουν ελαφρά αύξηση. Παρά όμως το θετικό πρόσημο στις αφίξεις, σημαντικός αριθμός τουριστικών επιχειρηματιών ισχυρίζεται ότι έχουν μειωθεί οι πληρότητες.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και σημερινό (4/9/2019) δελτίο τύπου της Aqua Vista Hotels, εταιρείας που διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό ξενοδοχειακών καταλυμάτων στη Σαντορίνη, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναφέρει ότι “η Σαντορίνη εμφανίζει πτώση της τάξεως του 8-12% σε σχέση με πέρυσι”.

“Το συγκεκριμένο ποσοστό επιδέχεται διάφορες ερμηνείες. Η πτώση είναι δεδομένη, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι οι αριθμοί είναι ακριβείς μιας και αντικατοπτρίζουν εν μέρει τη σημερινή εικόνα της Σαντορίνης” δηλώνει ο κ. Γιώργος Τσολακάκης, Ιδιοκτήτης και Director of Sales της Aqua Vista Hotels συνεχίζοντας: “Η μείωση πληροτήτων συνδέεται περισσότερο με την υπερ-ανέγερση καινούργιων καταλυμάτων, παρά με τη μείωση προσέλευσης επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018 στην Booking, ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία online κρατήσεων παγκοσμίως, ήταν καταχωρισμένες 1.400 μονάδες για το νησί ενώ σήμερα, οκτώ μήνες μετά, εμφανίζονται περίπου 1.700 καταλύματα”.

Δείτε το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου εδώ.

Η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των καταλυμάτων και κατ’ επέκταση των κλινών θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο, καθώς υπάρχουν πολλά καταλύματα υπό ανέγερση, μεταξύ αυτών και μονάδες μεγάλης -για το μέγεθος του νησιού- δυναμικότητας. Αυτό θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και η άποψη -που διατυπώνεται ήδη από πολλές πλευρές- ότι στο νησί δημιουργούνται συνθήκες υπερπροσφοράς, δε θα επιδέχεται αμφισβήτησης.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Πολλά τα καταλύματα, μειωμένες οι πληρότητες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo