ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Πρόσκληση σε διημερίδα με θέμα:«Η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Σαντορίνης

Πρόσκληση σε διημερίδα με θέμα:«Η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Σαντορίνης: τα επόμενα βήματα»
Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε Διημερίδα με Θέμα: «Η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Σαντορίνης: τα επόμενα βήματα», η οποία θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Εστία», στον Πύργο Σαντορίνης.

Η Διημερίδα αποσκοπεί αφενός στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υπό εξέλιξη προσπάθεια δημιουργίας Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής (ΘΠΠ) στη Σαντορίνη, και αφετέρου στην έκφραση και σύνθεση των απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τοπικών παραγόντων, με στόχο την επίτευξη κοινού οράματος και τον καθορισμό των μελλοντικών βημάτων προς την υλοποίηση αυτού.

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 18:00, θα παρουσιαστούν οι προσπάθειες των τελευταίων τεσσάρων ετών προς την κατεύθυνση δημιουργίας της προστατευόμενης περιοχής Σαντορίνης, τα κύρια ευρήματα σχετικής μελέτης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, καθώς και τα υπάρχοντα νομικά εργαλεία για τη θεσμοθέτηση μιας ΘΠΠ. Επιπλέον, εκπρόσωποι και εκφραστές των βασικών εταίρων αυτής της προσπάθειας θα μοιραστούν με το κοινό τις απόψεις και προσδοκίες τους από τη ΘΠΠ Σαντορίνης.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (π.χ. αλιείς, τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια, επιστήμονες, απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα, κατοίκους του νησιού και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο), με στόχο τον καθορισμό πλαισίων και στόχων προς την τελική ίδρυση της ΘΠΠ. Η συνδρομή σας στη χάραξη στόχων και προτεραιοτήτων για την προστασία της θάλασσάς μας και των πολυάριθμων αγαθών και υπηρεσιών που αυτή μας προσφέρει, θεωρείται πολύτιμη. Θα χαρούμε να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις απόψεις σας στον Πύργο Σαντορίνης. Με εκτίμηση, Οι διοργανωτές Πιερ Υβ Κουστώ και Πέτρος Νικολαΐδης (Cousteau Divers) Μαρία Σαλωμίδη και Συλβαίν Γιακουμή (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) Παρασκευή Νομικού (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωεπιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Πρόσκληση σε διημερίδα με θέμα:«Η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Σαντορίνης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo