ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ο Δήμαρχος Θήρας για το θέμα του καταφυγίου των αδέσποτων στο Καρτεράδο

Σκληρή ανακοίνωση – απάντηση, στα όσα καταλογίστηκαν στο Δήμο Θήρας, με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει με την λειτουργία του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων στο Καρτεράδο, απέστειλε σήμερα στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Θήρας.
Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Αγαπητοί Δημότες, Κάτοικοι και Φίλοι της Σαντορίνης,
Θέλοντας να αποκαταστήσω την αλήθεια αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το καταφύγιο ζώων στο νησί μας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω υπεύθυνα, δίνοντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα αδέσποτα ζώα.
Ο Δήμος Θήρας – και εγώ προσωπικά – από ετών επιλέξαμε να εκφράσουμε μέσα από τις ενέργειές μας μια φιλόζωη προσέγγιση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στην καθημερινή ζωή του νησιού, και είμαστε περήφανοι ως ένας από τους ελάχιστους Δήμους πανελλαδικά που υλοποιεί τέτοια δράση.
Ο Δήμος μας κάθε χρόνο καλύπτει απόιδίους οικονομικούς πόρους το σύνολο των αναγκαίων δαπανών που απαιτούνται για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, όπως το κόστος της τροφής, του νερού και της ιατρικής τους παρακολούθησης. Στα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται στο νησί μας, γίνεται άμεσα εξέταση από κτηνίατρο, στείρωση, αποπαρασίτωση και τοποθέτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ετησίως το ποσό που αναλογεί σε όλα αυτά υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.
Μετά από καταγγελίες ιδιωτών, και έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και ότι ο χώρος στον οποίο το φιλοζωικό σωματείο του νησιού μας περιέθαλπε τα ζώα δεν πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχουν ασκηθεί και ποινικές διώξεις. Όπως και κάθε πολίτης και κάθε φορέας δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων, που υπάγεται στην έννομη τάξη της χώρας μας, έτσι και ο Δήμος μας είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους νόμους του κράτους και να εφαρμόζει τις εντολές των αρμοδίων αρχών.Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα προβλέπει αποκλειστικάμετά την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, την καταγραφή τους, τον ιατρικό έλεγχο και την στείρωση τους, και μετά την αποθεραπεία τους την επιστροφή τους στο σημείο που βρέθηκαν.
Με λυπεί ιδιαίτερα ο διασυρμός που υφίσταται το νησί μας και ο Δήμος Θήρας παγκοσμίως μέσω ψευδών ανακοινώσεων για ένα θέμα, στο οποίο εγώ προσωπικά έχω επιδείξει την μέγιστη ευαισθησία.
Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια για να βρεθεί χώρος, ο οποίος θα τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος.Μέχρι σήμερα δυστυχώς όλες οι απόπειρες που κάναμε – μερικές εκ των οποίων έφτασαν πολύ κοντά στην απόκτηση του χώρου- δεν ήταν επιτυχείς. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε την προσπάθειάμας για να βρεθεί κατάλληλος χώρος ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να μεριμνούμε για τα αδέσποτα ζώα του νησιού μας.
Τέλος ας μην ξεχνάμε πως κάθε αδέσποτο που βρέθηκε στο δρόμο είναι αποτέλεσμα ενός ανεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου, πράξη που εκτός από παράνομη είναι και ανήθικη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ο Δήμαρχος Θήρας για το θέμα του καταφυγίου των αδέσποτων στο Καρτεράδο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo