ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η καθίζηση «καταπίνει» το λιμάνι του Αθηνιού

Σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή και εξυπηρέτηση πλοίων, κρουαζιεροπλοίων και ταχύπλοων σκαφών έχει προκαλέσει η καθίζηση που παρατηρείται στον Αθηνιό, καθώς για λόγους ασφαλείας το λιμάνι της Σαντορίνης λειτουργεί πλέον με μια μόνο προβλήματα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τις υπόλοιπες.

Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ασχολούνται με τον φάκελο του έργου, προκειμένου να συνδράμουν τον Δήμο Θήρας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με την Περιφέρεια να διαβεβαιώνει ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού.

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Λιμένων

Το σημαντικό αυτό θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση που είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού Ηλίας Πελέκης με τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Λαμπρίδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού.

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ουσιαστική και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ώστε οι κάτοικοι και οι τουρίστες να είναι ασφαλείς και η οικονομική δραστηριότητα να μη διαταραχθεί. Η Σαντορίνη είναι το στολίδι της Ελλάδας και τα προβλήματα που προκύπτουν στο νησί πρέπει να αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και σοβαρότητα».

(φωτό Αθηνιού: neasantorinis.gr)

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η καθίζηση «καταπίνει» το λιμάνι του Αθηνιού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo