ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Διεθνές Συνέδριο Ηφαιστειακών τοπίων στη Σαντορίνη

Η προστασία των ηφαιστειακών τοπίων και της φυσικής κληρονομιάς και η παράλληλη εφαρμογή μιας πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης που σε κάθε περίπτωση αποτελεί πάντοτε μία μεγάλη πρόκληση θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα στο 1o Διεθνές Συνέδριο για τα Ηφαιστειακά Τοπία στη Σαντορίνη, από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη στο συνέδριο

Στο επίκεντρο είναι ακόμη μια φορά το νησί της Σαντορίνης, αυτή τη φορά μέσα από το συνέδριο για τα Ηφαιστειακά Τοπία, στο οποίο θα συμμετάσχουν με ομιλίες αρχιτέκτονες, ηφαιστειολόγοι, γεωλόγοι, γεωγράφοι, χωροτάκτες, ειδικοί σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και εικαστικοί από διάφορες χώρες του πλανήτη. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στους στόχους και τις προτεραιότητες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το πρόγραμμα αναφέρει ότι το επιστημονικό μέρος των εργασιών του συνεδρίου θα κλείσει με ένα ενδιαφέρον «στρογγυλό τραπέζι» που θα ασχοληθεί με το θέμα της εκμετάλλευσης της γεωθερμικής ενέργειας που διαθέτει άφθονη η Σαντορίνη, ενώ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου, θα περιηγηθούν με σκάφος στην καλντέρα και θα επισκεφθούν τη Νέα Καμένη όπου θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή, Μιχάλη Φυτίκα και τον ηφαιστειολόγο, Γιώργο Βουγιουκαλάκη. Το εν λόγω συνέδριο το οποίο στόχο έχει την ανάδειξη των ηφαιστειακών τόπων πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, δεδομένου ότι το νησί συνδυάζει ένα μοναδικό ενεργό ηφαιστειακό τοπίο, με παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικά ευρήματα που διατηρήθηκαν με την κάλυψη από την ηφαιστειακή στάχτη, ενώ παράλληλα αποτελεί μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία.

Στόχος η προστασία των ηφαιστειακών τοπίων

Όπως προαναφέρθηκε στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά όσους ενδιαφέρονται για τα ηφαιστειακά τοπία όπως σημαντικούς επιστήμονες καθώς επίσης διεθνείς οργανισμούς, αρμόδιους κρατικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να συζητήσουν τα μέσα και τους τρόπους με τους οποίους θα προστατεύσουν την ομορφιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ηφαιστειακών φυσικών πόρων, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης. Η προστασία των ηφαιστειακών τοπίων και της φυσικής κληρονομιάς και η παράλληλη εφαρμογή μιας πολιτικής ανάπτυξης αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση ενώ οι περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, καθώς και οικονομικές συνιστώσες αυτής της μετάβασης αποτελούν περίπλοκο και φλέγον ζήτημα, δεδομένου ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε επιλεγμένες περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης, των βέλτιστων πρακτικών και η συμμετοχή των εμπλεκομένων σε τεχνικά ζητήματα, επιχειρηματικές στρατηγικές και στόχους επιδόσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την παρακολούθηση και την προβολή των ηφαιστειακών τοπίων ενσωματώνονται στο εν λόγω συνέδριο.

http://www.koinignomi.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Διεθνές Συνέδριο Ηφαιστειακών τοπίων στη Σαντορίνη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo