ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Δεν πάρθηκε απόφαση από το δημ. συμβούλιο για τα τετράτροχα

Δημοτικό Συμβούλιο: Μη λήψη απόφασης για το θέμα των «γουρουνών»

Σκηνικό μη συνοχής της πλειοψηφίας, σήμερα (19/12/14), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του θέματος «Καθορισμός ανώτατου αριθμού τρικύκλων ή τετρακύκλων οχημάτων επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών, τρίτροχων και τετράχρονων οχημάτων άνω των 50 κ.εκ. χωρίς οδηγό».

Η σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θήρας ήταν να καθορισθεί ανώτατο ποσοστό 20%, σε σχέση με την δυναμικότητα κάθε επιχείρησης όπως όριζε μέχρι τώρα η σχετική νομοθεσία, ανεξάρτητα με το αν στην πράξη υπήρχε καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

Όμως ο αντιδημάρχος κ. Νίκου Καμπουράκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην εισήγησή του διαφοροποιήθηκε και πρότεινε να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση της ποσόστωσης και συγκεκριμένα ποσοστό 40% για το 2015, 30% για το 2016 και 20% για το 2017, ενώ οι νεοεισερχόμενες επιχειρήσεις να έχουν ποσοστό 20% από το 2015. Την πρόταση του κ. Καμπουράκη υιοθέτησε και ο αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος, εκ μέρους της πλειοψηφούσας παράταξης, καθώς ο δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος απουσίαζε λόγω ασθενείας.

Μετά από συζήτηση, που διήρκεσε επί μακρόν, οι δύο εισηγήσεις τέθηκαν αλληλοδιαδόχως σε ψηφοφορία χωρίς καμμία να υπερψηφισθεί καθώς τα μεν παρόντα μέλη της συμπολίτευσης δεν είχε κοινή θέση για το ζήτημα, τα δε παρόντα μέλη της αντιπολίτευσης καταψήφισαν σύσσωμα και τις δύο εισηγήσεις.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με Ν.4254/14 (ΦΕΚ Α΄85/7-4-14) περίπτωση 5 (υποπαράγραφος ΣΤ14) το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο να καθορίσει, μέχρι 7/1/2015, το ανώτατο ποσοστστό τρικύκλων ή τετρακύκλων οχημάτων επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών, τρίτροχων και τετράτροχων. Σε αντίθετη περίπτωση οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καθορίσουν οι ίδιες τον αριθμό των παραπάνω οχημάτων που θα διαθέτουν προς ενοικίαση.

http://atlantis-santorini.net/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Δεν πάρθηκε απόφαση από το δημ. συμβούλιο για τα τετράτροχα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo