ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Αύξηση επισκεπτών με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η Σαντορίνη, πέραν της αύξησης των επισκεπτών, φαίνεται ότι θα πετύχει και τον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου
Για τη φετινή σεζόν ο αριθμός των αυξημένων προγραμματισμένων αεροπορικών κρατήσεων τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό προεικάζει ένα ακόμα θετικό τουριστικό αποτέλεσμα για τη Σαντορίνη, σημειώνει ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος.
Σαν συνέχεια του 2014, όπου η Σαντορίνη πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις στη χώρα σε επίπεδο αεροπορικών αφίξεων. Ειδικότερα, οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 27%, φθάνοντας στις 310.433. Δηλαδή το ποσοστό αύξησης κινήθηκε πολύ υψηλότερα από το μέσο ποσοστό αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, που διαμορφώθηκε στο 15,4%. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στους κρίσιμους μήνες της σεζόν Μαΐου – Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά αύξησης των αφίξεων στον αερολιμένα της Σαντορίνης κυμάνθηκαν μεταξύ 20,8% και 27,8%.
Επίσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αναφέρει ο κ. Ζώρζος, ότι στην προβολή του νησιού θα βοηθήσουν τα διαφημιστικά σποτ για τον τουρισμό που δημιουργήθηκαν με την επιμέλεια της ΔΕΗ ως αντισταθμιστικό όφελος του περυσινού μπλακ άουτ που υπέστη η Σαντορίνη. Από την άλλη, ο δήμαρχος θέτει από τώρα, ενόψει έναρξης της σεζόν, το ζήτημα της αύξησης της αστυνόμευσης στο νησί. Σε επίπεδο υποδομών χαρακτηρίζει θετική την εξέλιξη της προώθησης της χωροθέτησης εναλλακτικών λιμενικών πυλών.
Οι πρώτες πτήσεις
Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλης Καραμολέγκος, επισημαίνει ότι η Σαντορίνη, πέραν της αύξησης των επισκεπτών, φαίνεται ότι θα πετύχει και τον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς οι πρώτες πτήσεις charters από τη Γερμανία προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις 27 Μαρτίου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Αir Berlin και η Νiki, που προγραμματίζουν τις πτήσεις, ζήτησαν ενημέρωση μέσω του γραφείου του ΕΟΤ Γερμανίας για τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα είναι ανοιχτά στο νησί. Ο ΕΟΤ προώθησε για πληροφόρηση το αίτημα στην ένωση ξενοδόχων ζητώντας να γνωστοποιήσει κατάλογο των ξενοδοχείων που θα λειτουργούν, με την επισήμανση ότι η παροχή έγκυρης και ακριβούς πληροφόρησης επί του εν λόγω θέματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των πτήσεων.
Εννοείται ότι η ένωση έστειλε αμέσως τη λίστα. Αλλωστε, όπως σημειώνει ο κ. Καραμολέγκος, η τουριστική κίνηση στο νησί και κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν ικανοποιητική εξαιτίας του γεγονότος ότι παρέμειναν ανοιχτά ξενοδοχεία. Ο ίδιος υπολογίζει ότι το διάστημα Νοεμβρίου 2014-Φεβρουαρίου 2015 αφίχθησαν αεροπορικώς στη Σαντορίνη περί τις 30.000 Ελληνες και ξένοι επισκέπτες. Οι περισσότεροι ξένοι ήταν Κινέζοι και Κορεάτες.
Για την ενίσχυση των κρατήσεων της θερινής περιόδου οι ξενοδόχοι είτε δίνουν προσφορές Εarly Booking (πρώιμες κρατήσεις) με ποσοστά έκπτωσης που κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 15%-20% είτε δίνουν προσφορές με μη επιστρέψιμο το ποσό σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης. Στη δεύτερη περίπτωση το ποσοστό της έκπτωσης ξεκινά από 20% και φθάνει σε κάποιες περιπτώσεις στο 50%. Αυτός είναι ένας τρόπος, προσθέτει, για την εξασφάλιση ρευστότητας στις επιχειρήσεις.
Εξάλλου, ο κ. Καραμολέγκος υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά φέτος θα δοθεί η δυνατότητα στους ξενοδόχους του νησιού να ανακοινώσουν απευθείας στους πελάτες τους παρεχόμενες υπηρεσίες εξωτερικών συνεργατών τους-επαγγελματιών μέσω μιας συμφωνίας που έκλεισε η ένωση. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση μιας εφαρμογής ελληνικής εταιρείας την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέλη της ένωσης έναντι περίπου ενός ευρώ την ημέρα. Τα ξενοδοχεία στους διαδικτυακούς τόπους τους, μέσω της εν λόγω εφαρμογής, θα μπορούν να συμπεριλάβουν τους συνεργάτες-επαγγελματίες, και απευθείας οι πελάτες τους να κάνουν κρατήσεις υπηρεσιών ή να αγοράσουν τοπικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, καταλήγει ο κ. Καραμολέγκος, θα διαχυθεί ακόμη περισσότερο το όφελος από την τουριστική δραστηριότητα στη Σαντορίνη.

Πηγή: «Καθημερινή της Κυριακής»

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Αύξηση επισκεπτών με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo