ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ένα μεγάλο έργο αφαλάτωσης στα σκαριά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την τροποποίηση – συμπλήρωση της Ζ.Ο.Ε. (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) νήσου Θήρας με το ΦΕΚ υπ΄ αριθμ. 144/30-04-2012, προχωρήσαμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και διασφαλίσαμε την απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου αφαλάτωσης στην θέση Αγ. Παρασκευή νήσου Θήρας.
Στην πρώτη ανοικτή πρόσκληση του ΕΣΠΑ σχετική με το αντικείμενο του έργου συντάξαμε άμεσα φάκελο και τον Νοέμβριο του 2013 καταθέσαμε αίτηση χρηματοδότησης. Μετά από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) καταφέραμε και εντάξαμε τηνπράξη με τίτλο «Εγκατάσταση αφαλάτωσης – θέσης Αγ. Παρασκευής νήσου Θήρας» συνολικού προϋπολογισμού 11.850.000,00 € στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ/2014) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Το έργο αφορά την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΘ νοτιοδυτικάτ ου αεροδρομίου Θήρας συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 5.000 κυβικών πόσιμου νερού ημερησίως και θακαλύψει τις ανάγκες υδροδότησης των οικισμών Μεσσαριάς, Βόθωνα, Έξω Γωνιάς, Καμαρίου, Επισκοπής Γωνιάς,Αγ. Παρασκευής, Μονολίθου, Πύργου και Μεγαλοχωρίου.
Το έργο θα περιλαμβάνει:
– Τα έργα υδροληψίας και μεταφοράς προς επεξεργασία του θαλασσινού νερού.
– Εγκαταστάσεις παραγωγής αφαλατωμένου νερού 5.000 κυβικών ημερησίως με δυνατότηταμελλοντικής αύξησης της δυναμικότητας παραγωγής στις 7.500 κυβικά πόσιμου νερού ημερησίως.
– Τις κτιριακές εγκαταστάσεις. – Αγωγό διάθεσης του αλμόλοιπου της παραγωγικής διαδικασίας.
– Δεξαμενή αποθήκευσης θαλασσινού νερού.
– Δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού χωρητικότητας 1.200 κυβικών.
– Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη για την λειτουργία των εγκαταστάσεων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος από το δίκτυο της ΔΕΗ.
– Υπόγεια δεξαμενή αποθήκευσης ντίζελ όγκου 10 κυβικών.
– Υποσταθμό ΔΕΗ.
– Αντλιοστάσια και δίκτυα μήκους περίπου 12.600 μέτρων για την μεταφορά του πόσιμου νερού στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης των εξυπηρετούμενων οικισμών. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πανελλαδικά πρώτη φορά θα εκτελεστεί ένα τόσο μεγάλο οργανωμένο καιολοκληρωμένο έργο αφαλάτωσης το οποίο προγραμματίζουμε να δημοπρατήσουμε τον Φεβρουάριο του 2015″.
santonews.com

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ένα μεγάλο έργο αφαλάτωσης στα σκαριά!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo