ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Έλεος…. πάλι με φορτηγό μεταφέρθηκε έκτακτο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας

Εν έτη 2015 στο νησί με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της χώρας και παγκοσμίως γνωστή, οι ασθενείς και οι τραυματίες μεταφέρονται με φορτηγάκια ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο εκτός από ασθενοφόρο, λόγω ελλείψεως πληρωμάτων.
Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι το ΕΚΑΒ καλύπτει μόνο 7 βάρδιες από τις 21 που απαιτούνται εβδομαδιαίως. Και από τον Απρίλιο θα καλύπτει μόνο 5 λόγω αδείας ενός από τους τρεις. Στο ΕΚΑΒ Θήρας υπηρετούν μόνο 3 οδηγοί – πληρώματα ασθενοφόρων- , που χρειάζονται τουλάχιστον 8 ή 9 για να καλύπτουν τις βάρδιες 24 ώρου.
Το 2010 υπήρχαν 8 οδηγοί – πληρώματα ασθενοφόρων.
Εάν υπάρχει μετακίνηση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Θήρας, το ΕΚΑΒ μας απειλεί πολλές φορές ότι αν γίνει κάποιο δυσάρεστο γεγονός θα είμαστε υπέυθυνοι ΕΜΕΙΣ.
Θα ήθελα να απαντήσω στους κυρίους αυτούς να μην μας κατηγορούν για αυτές τις περιπτώσεις και να καλύπτουν τις βάρδιες που απαιτούνται, ώστε να μην μας δημιουργούν προβλήματα .
Εγώ, προσωπικά, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας και κάποιοι εθελοντές, θα συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, θα προσφέρουμε την βήθειά μας σε αυτούς που χρήζουν ιατρικής βοήθειας και ας μας επιρίπτουν ευθύνες για την προφορά μας.
Το Νοσηλευτικό Προσωπικό, δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.
Μία νοσηλεύτρια στην βάρδια θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον στους θερινούς μήνες υπηρεσίες που αντιστοιχούν για τρεις.
Η σαντορίνη που το καλοκάιρι σφίζει από ζωή…απειλεί την υγεία και την ζωή των επισκεπτών αφού το μοναδικό Κέντρο Υγείας είναι υποστελεχωμένο σε όλους τους τομείς.
Σημειωτέον, ότι υπάρχουν δυο νοσηλεύτριες οι οποίες έχουν μετακινηθεί για κάποιους λόγους από το Κέντρο Υγείας Θήρας, δεσμεύουν τις οργανικές τους θέσεις, και δεν τις έχουμε δει ποτέ.
Ανέλαβα Πρόεδρος της Δ.Ε Θήρας τέλη Δεκεμβρίου και από την πρώτη μέρα έχω προβεί σε δεκάδες διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα στη 2η ΔΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας και στο ΕΚΑΒ Θήρας, στα οποία δεν έχω πάρει καμία απάντηση ως σήμερα!
Εκτός από τον απερχόμενο Πρόεδρο της 2ης ΔΥΠΕ, ο οποίος μου απάντησε σε έγγραφο μου με θέμα “Ακάλυπτες βάρδιες ΕΚΑΒ Θήρας”, με ύφος απαξιωτικό, ότι η ΔΥΠΕ είναι αναρμόδια για τις βάρδιες του ΕΚΑΒ και εγώ δεν γνωρίζω τις αρμοδιότητες που αφορούν στην ΔΥΠΕ. (Προφανώς επέιδή ξέρει πολύ καλά ότι εγώ και γνωρίζω και ξέρω που πρέπει να απευθύνω ένα έγγραφο και σε ποιον πρέπει να το κοινοποήσω), δεν έχω λάβει τίποτε άλλο!
Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ, είναι ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 2ΔΥΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.
Στο σημείο αυτό πρέπει να ομολόγήσω ότι όλοι οι απερχόμενοι, ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ, τα θέματα υγείας στην Σαντορίνη.
Ένα Κέντρο Υγείας ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ,(Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό κα Διοικητικό Προσωπικό) με πετσοκομένο προυπολογισμό καλείται να ανταπεξέλθει σε ανάγκες ζήτησης ενός μεγάλου αστικού Κέντρου για 7 τουλάχιστον μήνες τον χρόνο.
Ο Δήμος Θήρας, έχει εξασφαλίσει ένα αρκετά σεβαστό πόσό (140.000E) για παροχή σε όλους τους τομείς στο Κέντρο Υγείας Θήρας και εμείς αδυνατούμε να το διαχειριστούμε έστω και σε ανάγκες που είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να παράσχει
Η εικόνα της υγειονομικής περίθαλψhς του νησιού είναι απελπιστική!
Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ ΕΚΑΒ και Κέντρου Υγείας ώστε να μπορούν να λειτουργούν ομαλά και αποτελεσματικά σε 24ώρη βάση.
Αποσκοπώντας να βρεθεί άμεσα μία λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θήρας, θα βρίσκομαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε αλλά και για να ακούσω οποιαδήποτε πρόταση που θα βοηθήσει στην λύση των παραπάνω προβλημάτων.
Η υγεία είναι ένα θέμα ΣΟΒΑΡΟ και μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
Τηλ.Επικοινωνίας: 2286360320
6948525761

Με εκτίμηση

Ο
Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Θήρας
Λειβαδάρος Εμμανουήλ

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Έλεος…. πάλι με φορτηγό μεταφέρθηκε έκτακτο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo