Προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου το δίκτυο υδατοδρομίων

Προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου το δίκτυο υδατοδρομίων – Επαφές με εκπροσώπους εταιρειών
Η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον πρέσβυ του Καναδά κ. Robert Peck και εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα και έγινε καταγραφή των αναγκαίων, κατά την κρίση των εμπλεκομένων, αλλαγών στη νομοθεσία, προκειμένου να προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ενημέρωσε τον Καναδό πρέσβυ και τους εκπροσώπους των εταιρειών για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα στην Περιφέρεια, καθώς και για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες που η Περιφέρεια αναλαμβάνει, προκείμενου αυτό το κρίσιμης σημασίας – αλλά βαλτωμένο σήμερα – θέμα να μπει σε φάση υλοποίησης.

Πρέπει να τονιστεί ότι για τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων , αποτελεί προτεραιότητα και κομβική παράμετρο για την εξυπηρέτηση και ανάπτυξη των νησιών, καθώς απαντά στην γεωγραφική ιδιαιτερότητα της μεγαλύτερης σε έκταση Περιφέρειας της χώρας, για τη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί ταχύτερα, μέσα από ένα κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό, με συλλογική προσπάθεια αλλά και με τρόπο που θα υπηρετεί της ανάγκες της Περιφέρειας.

Για το σκοπό αυτό, εκπονείται σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, με την οποία η Π.Ν.ΑΙ. θα αναλαμβάνει, για λογαριασμό όλων των Λιμενικών Ταμείων της Περιφέρειας, την διαδικασία αδειοδότησης αλλά και κατασκευής των υδατοδρομίων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το συνολικό κόστος.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου το δίκτυο υδατοδρομίων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo