Πράσινο φως για 5 υδατοδρόμια στις Κυκλάδες από το περιφερειακό συμβούλιο

Το πράσινο φως για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα Λιμενικά Ταμεία των νησιών για την αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων σε 11 νησιά, πέντε στις Κυκλάδες και έξι στα Δωδεκάνησα, έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Σύρο.
Μετά την σχετική απόφαση για τα υδατοδρόμια Σύρου και Ρόδου στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο, σήμερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τα υδατοδρόμια σε Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Μήλο, Αμοργό στις Κυκλάδες και Σύμη, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Λειψούς, Καστελλόριζο στα Δωδεκάνησα. “Είμαστε υπέρ, αλλά δεν γίνεται να πηγαίνουμε στο… κουτουρού”
Για το θέμα των υδατοδρομίων υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τον σχεδιασμό που έχει γίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μαχαιρίδης ανέφερε: “Είμαστε υπέρ των υδατοδρομίων, αλλά δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στο… κουτουρού.
Χρειάζεται στοχευμένη συζήτηση, πως προχωράμε σε προγραμματικές συμβάσεις χωρίς να υπάρχουν οικονομικές και τεχνικές μελέτες;” Συμπληρωματικά, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Δεκαβάλλας ανέφερε στο κατά πόσο έγινε έρευνα αγοράς για να διαπιστωθεί αν είναι βιώσιμη η κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στα συγκεκριμένα νησιά. “Μόνο με δράσεις και έργα θα έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στα νησιά”
Οι τόνοι ανέβηκαν στην απάντηση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και εισηγητή των θεμάτων για τα υδατοδρόμια Γιώργου Λεονταρίτη, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι οι προγραμματικές συμβάσεις είναι σύννομες πρόσθεσε: “Καλές οι απορίες και ο σχολιασμός, αλλά καταθέστε προτάσεις ουσίας. Είναι εντυπωσιακό να ρωτούν κάποιοι αν θα υπάρξουν επενδυτές για να δραστηριοποιηθούν στον συγκεκριμένο τομέα. Μόνο με δράσεις και έργα θα έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στα νησιά”.
Copyright © cyclades24.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Πράσινο φως για 5 υδατοδρόμια στις Κυκλάδες από το περιφερειακό συμβούλιο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo