ΠΑΡΟΣ Δόθηκαν οι απαντήσεις για τις εργασίες πλακόστρωσης στο παραλιακό μέτωπο της Παροικιάς

Δόθηκαν οι απαντήσεις, σχετικά με τις εργασίες πλακόστρωσης στο παραλιακό μέτωπο της Παροικιάς Πάρου
«Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας»

Εργασίες πλακόστρωσης των χώρων στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο της Παροικιάς, πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάρου, να κάνουν λόγο για παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την αντίδραση των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου, προκάλεσε η εκτέλεση εργασιών για την τοποθέτηση πλακών στους χώρους στάθμευσης του παραλιακού μετώπου της Παροικιάς, στους οποίους υπήρχε απλώς “γυμνό” σκυρόδεμα.

Στις ανακοινώσεις τους, αφενός η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, «Ενιαία κίνηση πολιτών: Ενότητα για το Μέλλον» και αφετέρου η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, της Λαϊκής Ενότητας Πάρου, αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα και ανάγκη εκτέλεσης του έργου, ωστόσο, διαμαρτύρονται για την παράκαμψη του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, καθώς σε προηγούμενη συνεδρίασή του, είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση, για την εκπόνηση μελέτης και στη συνέχεια έγκριση και αποστολή της προς της αρμόδιες αρχές, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο.

«Δεν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα βήματα»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενιαίας Κίνησης Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον, «τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές συζητήσεις με αφορμή την πλακόστρωση των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων του παραλιακού μετώπου της Παροικίας, ακούστηκαν κορώνες λαϊκισμού και η παραπληροφόρηση κυριάρχησε για ακόμη μία φορά, ξεπερνώντας κάθε όριο. Για αυτό θεωρούμε απαραίτητο, σε ό,τι μας αφορά ως παράταξη, με απόλυτη σαφήνεια, να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας».

«Η προοπτική υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αφού πρώτα συμφωνήθηκε η αναγκαιότητά του, αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία στην συνέχεια θα ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση, υποστηρίζεται, ενώ τονίζεται το γεγονός, ότι μελέτη δεν κατατέθηκε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με το ζήτημα.

Στα ερωτήματα που τίθενται από την πλευρά της παράταξης της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Γιατί δεν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα βήματα υλοποίησης του; Είναι προφανές ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν και ο καθένας πρέπει να αντιληφθεί ότι η μειοψηφία έχει χρέος να προστατεύει το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Κανένας από εμάς, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν επιτρέπεται αφενός να απαξιώνει το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου με τις πράξεις του και αφετέρου να περνάει στου πολίτες μηνύματα που δεν συνάδουν με μια ευνομούμενη κοινωνία».

«Ως προς την ουσία του έργου», η μείζονα μειοψηφία σημειώνει, πως «συμφωνούμε απολύτως ότι το παραλιακό μέτωπο της Παροικίας δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα θέλαμε να έχει. Αναμφίβολα επιδέχεται πολλών βελτιώσεων. Όχι μόνο ως προς την πλακόστρωση αλλά και σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα του. Για αυτό, όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για την αναβάθμιση του (αφήνοντας στην άκρη τα μικροπολιτικά συμφέροντα και τις λαϊκίστικες κορώνες) με γνώμονα πάντα το κοινό καλό».

Καταλήγοντας, η παράταξη του Χρήστου Βλαχογιάννη επισημαίνει, ότι «επιβάλλεται το δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου της πλακόστρωσης, να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις, έτσι ώστε να μην μετατραπεί ο παραλιακός στο σύνολό του σε χώρο στάθμευσης πολυτελείας ή να καταληφθεί και η τελευταία σπιθαμή του από τραπεζοκαθίσματα».

Στην αντίστοιχη ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή, ότι παρέκαμψε το Δημοτικό Συμβούλιο, με απώτερο στόχο, να προσεταιριστεί εκλογικά τους επιχειρηματίες της Παροικιάς.

Ωστόσο, σε επικοινωνία της εφημερίδας με τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, ο ίδιος αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του Δήμου στην εκτέλεση του έργου, αναφέροντας, πως «ο Δήμος δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ, ούτε για μελέτη, αλλά ούτε και για κάποιο έργο. Από την πλευρά του Δήμου Πάρου δεν εκτελείται καμία εργασία».

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Προκειμένου να εξεταστεί η χρησιμότητα του έργου, όπως αυτό πλέον υλοποιείται, η εφημερίδα ήρθε σε επαφή με το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων Πάρου, πολλά μέλη του οποίου έχουν επιχειρήσεις εστίασης στην παραλία της Παροικιάς, και πιο συγκεκριμένα με τον κ. Μένιο Αποστολίδη, ο οποίος επί μακρά σειρά ετών έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άγνωστη πρωτοβουλία, έπειτα από την οποία πραγματοποιούνται οι εν λόγω εργασίες, ο κ. Αποστολίδης, λύνοντας το “μυστήριο”, εξήγησε, πως η πλακόστρωση των χώρων στάθμευσης στην Παροικιά, «έχει γίνει με δαπάνη των ίδιων των επαγγελματιών».

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μία μικρής έκτασης παρέμβαση, η οποία βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της παραλίας, ενώ μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσει προς όφελος, όχι μόνο των επιχειρηματιών της περιοχής, αλλά και προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, καθώς με την αναβάθμιση της εικόνας, θα εξυπηρετηθούν και οι σκοποί της τουριστικής ανάπτυξης. Τόνισε δε, ότι «εμείς δεν είμαστε Δημόσιο. Ο επαγγελματίας δεν γνωρίζει από αδιέξοδα. Όταν το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του, αναγκάζεται να το κάνει ο ίδιος».

Σχετικά με την απόφαση των επιχειρηματιών της Παροικιάς να χρηματοδοτήσουν, χωρίς να επιβαρύνουν τον Δήμο, με χρήματα από τα δικά τους έσοδα, ένα έργο για την βελτίωση της εικόνας του παραλιακού μετώπου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων υποστήριξε, πως λειτούργησαν με τη λογική «”συν Αθηνά και χείρα κίνει”, που λένε, και ίσως και κάτι παραπάνω. Διότι την “Αθηνά” δεν την είδαμε. Και δεν εννοώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή Δήμο και Περιφέρεια, αλλά γενικότερα την κρατική μηχανή. Εμείς δεν είδαμε, λοιπόν, την “Αθηνά” να κινείται και φυσικά κινείται μόνο η “χείρα” τώρα. Και δυστυχώς βλέπουμε, ότι και στο εγγύς μέλλον η “Αθηνά” θα συνεχίσει να παραμένει ακίνητη», συμπληρώνοντας, ότι «κατά συνέπεια, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, η φετινή σεζόν, θα πρέπει να βρει το νησί με όσο το δυνατόν ομορφότερο “πρόσωπο”, καθώς η συγκυρία λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας, με αρκετές από τις ανταγωνίστριες, στον τομέα του τουρισμού χώρες, να βρίσκονται σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας, γεγονός, που θα λειτουργήσει θετικά στην επισκεψιμότητα.

http://www.koinignomi.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΠΑΡΟΣ Δόθηκαν οι απαντήσεις για τις εργασίες πλακόστρωσης στο παραλιακό μέτωπο της Παροικιάς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo